AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 1.4.2021

Veikkausliiga suunnittelee pörssiin listautumista vuoden 2022 aikana

Veikkausliiga suunnittelee pörssiin listautumista vuoden 2022 aikana

Kuva: moerschy / Pixabay

Tavoitteena on listautuminen First Northiin ja aggressiivinen kasvu uudella nimellä.

Veikkausliiga on ottamassa harppauksen kohti kansainvälistä jalkapallokärkeä ja suunnittelee listautumista Nasdaq OMX First North -kauppapaikalle vuoden 2022 aikana. Tavoitteena on aggressiivinen kansainvälinen kasvu houkuttelemalla sekä instituutionaalisia sijoittajia että yksityissijoittajia.

Veikkausliiga-seurat on tarkoitus yhtiöittää yhden juridisen entiteetin alle. Uudeksi nimeksi on alustavasti hyväksytty eurooppalaisen lajitermistön mukainen Veikkausliiga International.

Veikkausliigan listautumisen toteutuksesta vastaava prosessiasiantuntija Markus Ylilohi toteaa, että aikataulu on tiukka mutta mahdollinen.

- Listautumiseen kuuluvat toimenpiteet ja muutokset mukaan lukien corporate governancen päivittäminen, sijoittajatarinan luominen ja IFRS-tilinpäätökseen sekä arvo-osuusjärjestelmään siirtyminen ovat jo työn alla. Kiirettä pitää etenkin listautumiseen liittyvien sidosryhmien koordinoinnissa, mutta onneksi vuorokaudessa on 24 tuntia.

Veikkausliigan kehitys- ja markkinointijohtaja Ville-Mikko Korkka on mielissään, että asia on vihdoin julkinen. Valmisteluprosessin valmistelu on vienyt aikaa ja voimia.

- Välillä on herätty keskellä yötä hiomaan kustannus- ja kannattavuuslaskelmia sekä ristiin analysoimaan listautumiseen vaikuttavia tekijöitä. Kahvin voimalla on jaksettu.

Veikkausliigan kaikki ottelut lähettävän Nelonen Median urheiluoikeuksista vastaava johtaja Jukka-Pekka Ylinen näkee, että listautuminen toisi täysin uudenlaisia mahdollisuuksia Veikkausliigalle.

- Veikkausliiga vetää, ja kasvun edellytykset ovat merkittävät. Olen mielissäni, että Veikkausliiga ensimmäisenä kotimaisena pääsarjana on suunnittelemassa tällaista kehitysloikkaa.

Veikkausliigan pääasiallisena listautumiskonsulttina toimii IPO In One Year Oy. Oikeudellisten neuvonantajien, due dilligence -prosessin tuottajan ja tilintarkastusyhteisön kilpailutus on sujunut yhtiön toimitusjohtajan Gunnar Bollerström-Sixtedtin mukaan ongelmitta. Sekä Veikkausliiga että IPO In One Year Oy pysyvät kuitenkin vaitonaisina kilpailutuksen tuloksista.

- Parhaat mahdolliset vahvistukset saatiin rosteriin, ja listautuminen etenee manuaalin mukaisesti. Meille asiantuntijayrityksenä tämä on erinomainen mahdollisuus nostaa kotimaista huippujalkapalloa entistä korkeammalle tasolle, kertoo Bollerström-Sixtedt innostuneena.

Nykymuotoinen Veikkausliiga starttaa lauantaina 24.4.

Lisätiedot:

Ville-Mikko Korkka
Director - Commercial Development, Marketing & Partnerships
Veikkausliiga
Ville-mikko.korkka@veikkausliiga.com

Markus Ylilohi
Process Specialist, IPO & IFRS
Veikkausliiga
Markus.ylilohi@veikkausliiga.com

Image by moerschy from Pixabay

Lisää uutisia