AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3
#9 Coffey

11

(1-0)

Yleisöä 1711

IFK Mariehamn
3-5-2
#77 Dos Santos Cardoso
vko.20 // 16.5.2024

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulun kotiottelut Raatissa jatkuvat heti perjantaina, kun vastaan asettuu IFK Mariehamn.

Viikko sitten korkattiin AC Oulun kotikausi paljon parjatulla Raatin nurmella, mutta helteet tekevät tällä viikolla tehtäväänsä ja nurmi on varmasti paremmassa kunnossa perjantaina. Vielä se ei ole ihan juhannuskunnossa, mutta kovaa vauhtia menossa parempaan.

AC Oulun kotiavauksessa viikko sitten joukkue sai yhden pisteen plakkariin ja nyt on koossa kolme, mutta sarjasijoitus ei ole lähelläkään vielä tyydyttävää tasoa sen ollessa toiseksi viimeisenä taulukossa. Viimeksi Raatissa oululaisilla oli kaikki edellytykset ottaa kolme pistettä, mutta palloa ei vaan saatu reppuun tarpeeksi monta kertaa.

- Luonne on kyky elää omien periaatteidensa sekä arvojensa mukaan. Omat periaatteet ja arvot tulee näkyä aina, ja olla ylpeä niistä. Nämä asiat kun näkyvät tulee tulos myös, joka oli jo todella lähellä Gnistania vastaan. Tämä joukkue ja sen pelaajat pystyvät tekemään paljon.

- Nyt perjantaina tärkeintä on noudattaa omia periaatteita sekä arvoja ja tehdä mitä tuloksen tekeminen vaatii. Todella kova työnteko on aina minimi, AC Oulun valmentaja Tuomas Silvennoinen muistuttaa.

Myös IFK Mariehamnilla on parantamisen varaa edellisottelusta, sillä sunnuntainen vierailu Lahdessa tuotti 0-3-tappion.

- Se oli karvas tappio, mutta olemme käyneet ottelun läpi ja parannamme niitä asioita, jotka eivät toimineet FC Lahtea vastaan, Grönvitt-puolustaja Daniel Enqvist sanoo.

- Ottelun kuva tulee varmasti olemaan erilainen ajatellen pelialustaa ja totta kai se vähän mietityttää. Olemme kuitenkin valmistautuneet hyvin ja haemme kolmea pistettä mukaamme Oulusta.

Kahdella edellisellä kaudella AC Oulu on ollut joukkueitten kohtaamisissa niskan päällä, mutta Grönvitt ei ole koskaan antanut pisteitä helpolla. Viime kaudella oululaiset johtivat jo kolmella maalilla kotiottelussa ja saarelaiset meinasivat tulla tasoihin, mutta jäivät maalin päähän. Viime vuosien kohtaamiset ovat olleet kaiken lisäksi maalirikkaita otteluita, joten perjantai-iltana voidaan odottaa todellista jännitysnäytelmää Raatissa.

AC Oulun riveistä varmasti poissa perjantain ottelusta ovat Jowin Radzinski ja Alexander Forsström. IFK Mariehamnilta puuttuu varmuudella pelikieltoa kärsivä Patrik Raitanen. Myös Jayden Reid, Noah Nurmi ja Emmanuel Patut jättävät Oulun reissun väliin loukkaantumisten takia.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Väärälä Joakim


AC Oulu - IFK Mariehamn Raatin stadionilla perjantaina 17.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut