AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 5.1.2024

​"Wiklöf Holding Arenasta meidän linnakkeemme" – Bruno Romãolla selkeä visio IFK Mariehamnin vahvuuksista

​"Wiklöf Holding Arenasta meidän linnakkeemme" – Bruno Romãolla selkeä visio IFK Mariehamnin vahvuuksista

Tätä Bruno Romão toivoo näkevänsä WHA:lla. (Kuva: Veikkausliiga)

IFK Mariehamnin uusi päävalmentaja Bruno Romão tapasi joukkueen ensi kertaa torstaina ja toden teolla harjoitukset käynnistyvät perjantaina.

Täysin tuntemattomaan portugalilaisluotsi ei hyppää ja jo harjoitusjakson alkaessa hänellä on selkeät näkemykset IFK Mariehamnin vahvuuksista.

- Olen seurannut pohjoismaisia sarjoja pidempään. Kun kuulin IFK:n hakevan valmentajaa kiinnostuin heti. Tämä on mielenkiintoinen projekti ja harvoin sitä pääsee seuraan, joka edustaa koko yhteisöä, Romão totesi Nya Ålandin mukaan.

- Uskon että siitä voimme saada hyötyä myös kentällä. Meille on tärkeä saada fanit mukaan ja se, että katsomossa on paljon väkeä. Wiklöf Holding Arenan pitää olla meidän linnakkeemme ja meidän kohtaamisemme kotikentällä tulee olla vaikeaa.

Romãolla on myös vankat perusteet ajatuksilleen.

- Olen puhunut muiden Suomessa olleiden portugalilaisvalmentajien kanssa ja he sanoivat, että matkat Ahvenanmaalle ovat työläitä ja siitä meidän pitää ottaa kiinni.

Pelkästään olosuhteista ja Ahvenanmaan sijainnista ei toki ole kysymys.

- Haluan olla mukana kehittämässä seuraa – lähtien siitä kuinka pelaamme ja kuinka saamme nostettua nuoria mukaan. Olen puhunut kakkosvalmentaja Daniel Sjölundin kanssa ja olen varma siitä, että yhteistyömme sujuu hyvin.

Kylmä ja luminen alkuvuosi toi joka tapauksessa Romãolle uuden kokemuksen, mutta ei varsinaisesti hätkäyttänyt.

- En ole koskaan asunut paikassa, jossa on näin paljon lunta, mutta olen tottunut kylmiin talviin oltuani aikanaan Etelä-Koreassa. Täytyy vain sopeutua, sillä säähän on vaikea vaikuttaa.

Lähde: Nya Åland
Lisää uutisia