vko.26 // 25.6.2024

"Vahvaa sitoutumista koko 90-minuuttisen ajan" - SJK kaatoi VPS:n cupissa murskalukemin

Kelvin Pires löi alkutahdit SJK:n voitolle. (Kuva: Juha Tamminen)

Seinäjoen Jalkapallokerho juhli tiistaina Pohjanmaan derbyn voittoa Suomen Cupissa, kun VPS kaatui OmaSp Stadionilla rökälelukemin 5–1.

SJK laittoi VPS:n koville heti ensimmäisistä minuuteista lähtien ja oli niitata pallon maaliin jo 4. minuutilla, kun Kasper Paananen pääsi puskemaan Mikael Arsalon antamasta kulmapotkusta. Paanasen pusku suuntautui kuitenkin ylärimaan, ja vaasalaiset selvisivät vielä säikähdyksellä.

Paananen pääsi toiseen paikkaansa vartin täytyttyä. Tällä kertaa nuori hyökkääjä pääsi tälläämään vasurilla boksin sisältä, mutta nyt VPS-vahti Teppo Marttinen torjui kovan kudin kulmaksi. Minuutin päästä SJK iski kuitenkin illan ensimmäisensä: Pyry Hannola lähetti oikealta tarkan kulmapotkun Kelvin Piresille, joka puski pallon maaliin ja juhli onnistumista toisessa ottelussa peräkkäin.

VPS pääsi peliin paremmin mukaan Kerhon avausmaalin myötä, ja vieraat tulivat rinnalle puolen tunnin paikkeilla. Pires joutui rikkomaan puolustusalueella, minkä myötä pallo vietiin pilkulle. Entinen SJK-pelaaja Martti Haukioja asteli pallon taakse ja laittoi tulisen vedon Roope Paunion selän taakse.

SJK ei kuitenkaan antanut tasoituksen mennä ihon alle, päinvastoin. Sisuuntunut kotijoukkue nappasi johtoaseman vielä ennen taukoa tismalleen samanlaisella kuviolla kuin avausmaalissakin. Hannola lähetti kulmapotkun oikealta, ja Pires puski pelivälineen Marttisen selän taakse.

- Saimme hyvän alun otteluun, kuten yleensäkin. Vastustaja sai melko helposti rangaistuspotkun, mutta näytimme jälleen kurinalaisia otteita ja jatkoimme hyökkäämistä. Olen todella iloinen siitä, että Kelvin ja Pyry saivat onnistumisia kulmapotkuista, joita olemme hioneet paljon harjoituksissa, kertoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Kotijoukkue sai erinomaisen alun myös toiselle jaksolle. Tauolla Paanasen paikan kentällä ottanut Rasmus Karjalainen pääsi kokeilemaan vajaasta 20 metristä 50. minuutilla, mutta Marttinen torjui hyökkääjän vihaisen laukauksen. Marttinen oli kuitenkin voimaton seuraavassa tilanteessa, kun Jaime Moreno katkoi Josep Nuorelan alaspäin lähteneen syötön, harhautti veskarin pois pelistä ja naulasi pelivälineen varmasti verkon perukoille.

VPS:n huolimattomuus oli kostautua myös viitisen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Karjalainen katkoi Marttisen syötön ja sai eteensä puolityhjän maalin, mutta pienestä kulmasta lähtenyt veto painui niukasti tolpan juuresta ohi.

Vieraiden takaa-ajo jäi lopulta vaisuksi. Vaihdossa pelin aloittanut hyökkääjätähti Mads Borchers kolkutteli kertaalleen SJK-maalin ylärimaa, mutta sen jälkeen seinäjokelaisten puolustus ei antanut vastustajalleen mahdollisuutta tulla peliin mukaan. Lopullinen niitti nähtiin 79. minuutilla Babacar Fatin tehtyä hienon syötönkatkon keskialueella. Fati eteni vauhdilla vasemmalta laidalta ja löysi matalalla syötöllään keskustasta Morenon, joka naulasi pallon varmuudella sisään.

Eikä SJK:n maali-iloittelu jäänyt tähän. VPS:n Nuorela ajettiin kentältä 85. minuutilla hänen illan toisen keltaisen korttinsa myötä, ja SJK käytti miesylivoimansa surutta hyväkseen. Karjalainen pääsi siirtämään 5–1-osuman maalin edestä heti Nuorelan ulosajon jälkeen, kun hän seurasi Fallou Ndiayen puskun loppuun asti. Karjalainen oli vielä nousta kahden maalin kerhoon kokeillessaan kaukolaukausta lisäajalla, mutta tällä kertaa tolppa pelasti VPS-ryhmän.

- Puhuimme tauolla, että haluamme pelata maltilla mutta liikuttaa palloa nopeasti. Osoitimme vahvaa sitoutumista koko 90-minuuttisen ajan. Meistä puhutaan aina nuorena joukkueena, mutta emme todellakaan näytä sellaiselta, Grieve päätti.