vko.28 // 12.7.2024

"Isossa kuvassa pelasimme hyvän ottelun" - viime hetken takaisku jäi harmittamaan VPS:aa

Jussi Nuorela vakuutti Vepsun taistelevan vielä jatkopaikasta. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS koki karvaan pettymyksen kotonaan Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella, kun liettualainen vastustaja FK Žalgiris onnistui ryöstämään voiton ensimmäisestä osaottelusta viime sekunnin maalilla.

Hietalahdessa nähtiin pitkään odotettu spektaakkeli europelin myötä, eikä se jättänyt ketään kylmäksi. Geezers Hietalahden tifo-kokonaisuuden oiva sanamuotoilu "Divarista Eurooppaan" kuvasi täydellisesti Stadionilla vallitsevaa ilmapiiriä. Eihän tämän pitänyt olla mahdollista! Totta se kuitenkin on, ja alkuvihellyksen myötä tunnelma Stadionilla oli käsinkosketeltavaa.

Peli alkoi tiukalla väännöllä molemmin puolin kenttää. Ensimmäisellä nelivitosella kenttätapahtumat painottuivat enemmän Raidan päätyyn, mutta myös Vepsu sai omat mahdollisuutensa maalintekoon hyökkäyskolmanneksella. Ottelussa johtoon meni kuitenkin Žalgiris, kun Adama Fonanan unelmalaukaus boksin ulkoreunalla painui tolpan kautta sisään 25 minuutilla. Maalin jälkeen Žalgiriksen paine jatkui Vepsun päädyssä, ja muutamaan kertaan onnea oli myös matkassa Vepsun maalilla. Teppo Marttisen tärkeät reaktiotorjunnat ja Raidan rohkea puolustaminen eivät oikeuttaneet enempää maaleja ensimmäisellä jaksolla, ja tauolle siirryttiin vieraiden 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Vepsu paransi huomattavasti ensimmäiseen verrattuna, ja selkeää momentumia oli havaittavissa. Vaasalaisjoukkue lähti nälkäisenä hakemaan taositusmaalia, ja sen se saikin kulmatilanteesta Prosper Ahiabun tykittäessä boksissa pomppivan pallon maaliin lähietäisyydeltä. Vepsun hyvä vaihe jatkui, kunnes pelin ilme muuttui radikaalisti 72 minuutilla.

Erittäin epäonnekkaassa tilanteessa VPS-toppari Mikko Pitkänen sai katsella ottelun toista varoitustaan ja siitä seurannutta punaista korttia, jonka myötä Raita joutui pelaamaan vajaalla yli 20 minuuttia ottelun loppupuolella. Peli muuttui pian puolustustaisteluksi, jossa vierasjoukkue Žalgiriksen kova paine väsytti loistavasti puolustanutta Vepsua. Ottelu näytti päättyvän oikeutetusti tasuriin, kunnes lisäajan viimeisillä sekunneilla syntynyt liettualaisten voittomaali lähietäisyydeltä mursi väsyneen VPS:n toiveet tappiottomasta putkestaan Euro-kotipeleissä. Dramaattisten vaiheiden jälkeen tulostaululle ikuistettiin 1-2 lukemat vilnalaisen vierasjoukkueen hyväksi. Esitys oli kuitenkin altavastaaja Vepsulta loistava Liettuan suurta Euroherraa vastaan, jonka hyvästä myös seuraavasta osaottelusta voidaan odottaa äärimmäisen tiukkaa taistelua, jossa peli on vielä täysin auki.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, mutta mainitsee ottelun lopputuloksen olleen koko seuralle ymmärrettävsäti suuri pettymys.

- Koimme hienon euroillan Hietalahdessa mahtavan tunnelman kannattelemana. Kiitos kaikille paikallaolijoille siitä. Totta kai kuitenkin tällä hetkellä päällimmäinen tunne on iso pettymys hävitessämme ottelun lähes pelin viimeisellä sekunnilla. Se kirpaisee aika syvältä, ja himmentää fiilistämme valitettavasti.

- Isossa kuvassa pelasimme hyvän ottelun, ja kykenimme olemaan omia itsejämme puolustamalla rohkeasti sekä hyökkäämällä uhkaavasti. Olimme epäonnekkaita punaisen kortin ja viime hetken maalin suhteen, mutta muutamissa tilanteissa koimme onnea myös omassa päässämme, joten ehkä tapahtumat menivät lopulta tasan, Nuorela pohtii.

Nuorelan mukaan vajaalla pelaaminen vaikeutti Vepsun peliä huomattavasti, jonka seurauksena rahkeet eivät tällä kertaa riittäneet loppuun asti. Nuorela kuitenkin kokee lopputuloksesta huolimatta, että Vepsulla on aito sauma voittaa Žalgiris vieraskentällä.

- Pelasimme toisen puoliajan loistavasti punaiseen korttiin asti, eikä se riittänyt tällä kertaa loppuun asti. Väsyneinä voi tapahtua kaiken näköistä, ja valitettavasti viimeisen maalin myötä niin myös tapahtui.

- Näimme tänään, että vastustaja on äärimmäisen laadukas ja hyvä monella osa-alueella. Näimme myös sen, että meillä on sauma tässä otteluparissa, ja kykenemme satuttamaan heitä. Olemme puolessa välissä ja yhden maalin päässä. Tiedostamme, ettei se tule olemaan helppoa, mutta olemme toiveikkaita ja itsevarmoja, Nuorela summaa.