AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 25.7.2024

"Voimme illan nauttia ja olla ylpeitä voitosta" - Ilves otti komean päänahan

"Voimme illan nauttia ja olla ylpeitä voitosta" - Ilves otti komean päänahan

Tammelan yleisö vastasi Ilveksen ohella hienosta tunnelmasta. (Kuva: Jimi Soinila)

Ilves otti upean 2–1-voiton FK Austria Wienistä Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

Tammelan Stadionin kotiyleisöä huudattaneista maaleista vastasivat hyökkääjät Santeri Haarala ja Roope Riski.

Vierasjoukkue Austria piti palloa enemmän, mutta varsinaiset maalipaikat menivät suhteellisen tasan. Ilves iski kahdesti terävästi ja oli jo matkalla 2-0-voittoon, mutta varsinaisen peliajan loppuhetkillä vieraat onnistuivat iskemään kavennuksen.

Voitto oli joka tapauksessa komea ja samaa voi sanoa tunnelmasta Tammelassa.

– Jos sanoin sunnuntain liigaottelun jälkeen olevani ylpeä joukkueemme hengestä, energiasta ja työnteosta, niin samaa voin sanoa nytkin. Tämä oli tietenkin vain otteluparin ensimmäinen puolisko, mutta tänä iltana voimme nauttia ja olla ylpeitä voitosta isoa eurooppalaista seuraa vastaan. Tiedämme kuitenkin, että ensi viikon vierasottelusta tulee kova haaste, Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen sanaili..

– Ensimmäisellä jaksolla pelasimme varsin hyvin, mutta heilläkin oli mahdollisuutensa tehdä maali. Meillä oli muutama paikka tilanteenvaihdoista. Toiselta jaksolta pitää nostaa esiin puolustamisemme. Jos meillä on ollut vaikeuksia siinä, niin tänään teimme sen kuitenkin todella hyvin muutamaa tilannetta lukuun ottamatta. Yksi niistä johti heidän maaliinsa ottelun lopussa, mutta pääosin puolustimme todella hyvin.

Rantasen mukaan Ilves joutui jonkin verran sopeuttamaan pelaamistaan, mutta onnistui siinä hyvin.

– Emme pystyneet pitämään palloa yhtä paljon kuin yleensä pidämme. Mielestäni olimme kuitenkin varsin järkeviä ja ymmärsimme, milloin olemme vähän suoraviivaisempia ja milloin yritämme pitää palloa pidempään. Parannettavia asioita tietenkin silti löytyy ensi viikon otteluun. Kotimaan sarjan peleihin verrattuna ottelun intensiteetti oli kovempi. Etenkin ensimmäisen jakson alussa parissa tilanteenvaihdossa ja kamppailutilanteissa saimme kokea sen. Vastustaja pystyi myös pelaamaan itsensä ulos ahtaista tilanteista yhdellä kosketuksella. Ehkä nuo ovat päällimmäiset mieleen tulevat erot. Kaiken kaikkiaan heidän pelitapansa oli aika lailla sellainen kuin odotimmekin.

– Emme halua mennä ensi viikon ottelussa seisomaan oman maalimme eteen ja puolustaa koko 90-minuuttisen todella syvällä, koska tiedämme, että siitä tulisi vaikeata meille. Hukatut maalintekopaikat eivät sillä tavalla harmita, koska niitä oli kuitenkin sekä meillä että vastustajalla. Yleisesti ottaen olen hyvin tyytyväinen suoritukseemme.

Lisää uutisia