AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 11.8.2024

AC Oululle arvokkaat kolme pistettä (AC Oulu-FC Inter 1-0)

AC Oululle arvokkaat kolme pistettä (AC Oulu-FC Inter 1-0)

Kuva: Veikkausliiga

Lauantaina nähtiin Raatin nurmella todellinen trilleri, jonka päätteeksi AC Oulu korjasi todella tärkeät sarjapisteet FC Interiä vastaan.

Ottelun kuva oli alusta loppuun selvä, kuten monesti aiemmin viime aikoina. Pelivälineen hallinta on vastustajalla, mutta pelin hallinta ei välttämättä. Lauantaina FC Inter piti palloa ja oululaiset iskivät vastahyökkäyksillä päälle.

AC Oulun alku oli tehokas ja joukkue siirtyi heti 12. minuutilla johtoon. André Alsanatinin sivuvapari tipahti rangaistusalueelle, jossa turkulaiset yrittivät purkaa palloa puskemalla. Lopulta irtopallo tipahti pilkun tienoille, johon Jake Dunwoody pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä. Pallo päätyi maalin perukoille sellaisella voimalla, joka koetteli varmasti verkon liitoksia. Osuma oli englantilaiskeskikentälle kauden ensimmäinen ja tuuletuksesta päätellen jonkinlaista apinaa karisteltiin niskasta.

Ensimmäisellä puoliskolla molemmilla joukkueilla oli paikat tehdä maaleja, mutta verkot pysyivät tyhjinä. AC Oulun Julius Körkkö pääsi puskemaan kulmatilanteessa, mutta puskupallo suuntautui hieman ohi maalista.

FC Inter pystyi luomaan parikin todella hyvää maalipaikkaa, mutta Laivastonsinisten muuri Calum Ward ja jalkapallojumalat olivat oululaisten puolella. Turkulaiset pääsivät pariin otteeseen testaamaan Wardin reaktioita, mutta englantilaisherra napsi pallot haltuunsa varmasti kuin syksyinen ulkoilija poimisi puolukat mukaansa. Pari kertaa punapaitaset vierailijat testailivat maalitolppien pitoa, kun Darren Smith pääsi puskemaan pallon takatolppaan. Vielä lisäajalla Albin Granlundin veto pomppuili molempien joukkueiden pelaajien kautta ylähirteen, mutta irtopalloon pääsi Dimitris Metaxas ja siivosi pelivälineen väljemmille vesille.

Toinen jakso ei tuonut hirveästi muutoksia ensimmäiseen. AC Oulun kollektiivinen puolustus toimi ja Calum Ward hoiti loput. Heti jakson alkuun turkulaiset pääsivät kokeilemaan oululaisvahdin reaktioita, kun Stavitskin keskitys meni boksin läpi toiselle puolelle ja takaa tullut Jussi Niska pääsi puskemaan. Ward pelasti tilanteen jälleen ja oululaiset pitivät johtonsa.

Turkulaisten nostaessa muotoaan rohkeammin ylöspäin, avautui oululaisilla pari paikka lisätä johtoa. Viimeistely ontui ja lukemat pysyivät samana. FC Inter pääsi pariin otteeseen yrittämään kauempaa vetoa tiiviin oululaisnipun takaa, mutta yritykset suuntautuivat lopulta enemmän taivaalle kuin maalia kohti.

Lisää uutisia