AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Veikkausliiga tehnyt vaikutuksen FC Hakan Guerreiroon – ”Tämä on kova sarja”

Veikkausliiga tehnyt vaikutuksen FC Hakan Guerreiroon – ”Tämä on kova sarja”

Sander Guerreiro toimii FC Hakan apuvalmentajana.

FC Haka taistelee lauantaina vielä suorasta paikasta Eurolopputurnauksen finaaliin. FC Hakan apuvalmentaja Sander Guerreiro osasi odottaa koskilaisilta menestystä tällä kaudella, mutta Veikkausliigan taso pääsi hieman yllättämään portugalilaisluotsin.

FC Haka on ollut monien papereissa yksi kauden isoimmista yllättäjistä. Joukkue muuttui paljon viime kaudesta valmennusjohtoa myöten, kun Andy Smith ja Sander Guerreiro ottivat joukkueen vetovastuun ja myös pelaajisto meni suurelta osin uusiksi. Haka kuitenkin selvitti tiensä Mestaruussarjaan ja taistelee vielä päätöskierroksella suorasta paikasta Eurolopputurnauksen finaaliin. Guerreiro oli varovaisen optimistinen Hakan mahdollisuuksista kauteen lähdettäessä.

- En halua kuulostaa ylimieliseltä, mutta en ole hirveän yllättynyt. Kun Andy oli ehdolla päävalmentajaksi, niin katsoimme 2-3 kuukautta Veikkausliigan pelejä oppiaksemme pelaajia, sarjaa ja joukkueita. Liigacupissa näimme, että pystymme pärjäämään mitä tahansa joukkuetta vastaan, ja se antoi meille itseluottamusta, Smithin oikeana kätenä toimiva Guerreiro avaa Hakan verkkosivuilla.

Veikkausliiga on kuitenkin tehnyt portugalilaiseen vaikutuksen.

- Olen yllättynyt kuinka positiivisesti Veikkausliigassa pelataan. En osannut odottaa sitä. Peli näyttää hyvin erilaiselta TV:n välityksellä kuin paikan päällä. Pelin vauhti on hurja. Menemme koko ajan edestakaisin ylös ja alas. Tämä on kova sarja. Ajattelimme, että se olisi enemmän pitkää palloa koko ajan ja paljon henkilökohtaisia virheitä, mutta rehellisesti sanottuna, useat joukkueet yrittävät rakentaa peliä, pelata hyvää jalkapalloa ja olla viihdyttäviä, kehuu Guerreiro.

FC Haka-VPS Tehtaan kentällä lauantaina 19.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia