AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-5-1

21

(1-0)

Yleisöä 3418

AC Oulu
4-3-3
vko.14 // 5.4.2024

Ennakko: SJK-AC Oulu

Ennakko: SJK-AC Oulu

Kuva: Mika Alavesa

SJK aloittaa Veikkausliigakautensa lauantaina kotikentällään OmaSp Stadionilla, jossa vastaan asettuu AC Oulu.

Kerho lähtee sarjaan hyvässä vireessä, sillä harjoituskausi sujui nousujohteisesti. Liigacupissa seinäjokelaiset jäivät lohkonsa neljänneksi eivätkä päässeet mukaan jatkopeleihin, mutta alla on kokonaisuudessaan lupaava harjoituskausi.

Liigacupin jälkeen Kerho pelasi vielä neljä harjoitusottelua ja osoitti ottaneensa merkittäviä kehitysaskeleita talven ensimmäisinä kuukausina. Neljästä ottelusta tuli yksi tasapeli ja kolme voittoa. Neljässä ottelussa syntyi yhteesä kahdeksan maalia, joista huippuvireinen Moreno naulasi peräti kuusi.

– Harjoituskausi on sujunut todella hyvin. Pelillisesti katsottuna emme ehkä ansainneet ainuttakaan tappiota, mutta olen todella tyytyväinen niistä tuloksista, joita saavutimme talven peleissä. Pelitapamme on kehittynyt, ja olemme menneet vauhdilla eteenpäin etenkin puolustuspelimme suhteen, sillä aloimme keskittyä puolustuspään asioihin vasta helmikuun puolessa välissä, sanoo SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Pelaajiston suhteen SJK:n tilanne näyttää hyvältä, sillä lähes kaikki pelaajat ovat kunnossa. Uusista pelaajista katseet kohdistuvat etenkin Rasmus Karjalaiseen, Eetu Mömmöön, Kelvin Piresiin ja Hemmo Riihimäkeen, joille kaikille on kaavailtu merkittävää roolia nuoressa joukkueessa. Vanhoista nimistä soihtua kantavat etenkin Moreno, Pyry Hannola, Valentin Gasc ja Ville Tikkanen.

- SJK on muuttunut todella paljon ja tulevasta ottelusta on helppo veikata monella tapaa vaikeaa. Toisaalta myös meidän joukkue on muuttunut paljon eikä meistä voi Liigacupin perusteella tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Olemme keskittyneet lähes täysin oman pelaamisemme ja pelitapamme kulmakiviin. SJK:ta olemme tietenkin analysoineet ja tiedämme heidän vahvuudet ja kohdat, joihin voimme iskeä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen toteaa.

AC Oulu jäi Liigacupissa SJK:n taakse viidenneksi. Joukkue voitti lohkossa ainoastaan Kerhon. Oululaisten harjoituskausi on ollut tulosten valossa vaikea, mutta Seinäjoelle saapuu todella iskukykyinen joukkue, joka tuntuu olevan aina paha vastustaja Kerholle.

Seinäjoella tullaan varmasti näkemään taisteleva ja rohkea vierasjoukkue, joka ylpeästi pelaa omaa peliään ja tuo kolme pistettä yhtenäisellä esityksellä kotiin.

- Vihdoinkin sarja alkaa ja me olemme täysin valmiita. Saamme paikalle runsaslukuisen fanijoukkomme, joille haluamme tarjota arvojemme mukaista toimintaa: taistelua, rohkeutta, ylpeyttä ja yhtenäisyyttä, Ojanen kuvailee.

Viime kaudella AC Oulu tiputti SJK:n eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella, joten SJK:lla on kalavelkoja maksettavanaan.

– Oulu pelannee paljon ilmassa ja laittaa pitkää palloa, mikä saattaa aiheuttaa kaaosta. Meidän pitää siis kontrolloida peliä ja minimoida heidän nopeat suunnanmuutokset. Heillä on todella paljon kovia pelaajia, mutta heidän itseluottamuksensa ei liene korkeimmalla mahdollisella tasolla harjoituskauden jälkeen. He kuitenkin tiputtivat meidät liigassa viime syksynä ja kaatoivat meidät myös Liigacupissa tänä talvena, joten toivottavasti pystymme kääntämään Oulu-trendimme lauantaina, Lehtinen miettii.

AC Oululta ovat varmasti poissa kokoonpanosta Alexander Forsström, Danny Barrow ja Roope Salo.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Kuloaro Robin


SJK - AC Oulu OmaSP Stadionilla lauantaina 6.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut