4-5-1
vko.14 // 7.4.2024

​Avauspisteet jäivät Maarianhaminaan (IFK Mariehamn-EIF 3-2)

Hugo Cardoso alusti kaksi Grönvitt-maalia. (Kuva: IFK Mariehamn)

IFK Mariehamn avasi Veikkausliigakauden voitokkaasti, kun sarjanousija EIF kaatui Wiklöf Holding Arenalla maalein 3-2 (2-2).

Ottelun alku oli varsin erikoinen. IFK aloitti pirteästi ja meni johtoon jo 6. minuutilla. Hugo Cardoso ajoi läpi oikealta ja lähetti matalan keskityksen, joka jatkettiin taaksepäin Sebastian Dahlströmille, joka laukoi avausmaalin.

Vain muutamia sekunteja myöhemmin EIF-laituri Nasiru Muhammed puolestaan pääsi keskittämään ja Noah Lundström ohjasi pallon vasemman tolpan vierestä maaliin. Eikä kauaa mennyt seuraavaankaan maaliin. Olawale Tehe pääsi kiinni heikkoon EIF-puolustuksen syöttöön taaksepäin ja siirsi karkumatkansa päätteeksi numeroiksi 2-1.

Lisää tuli ennen 20 minuutin täyttymistä, kun EIF pääsi katkon jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen ja avausmaalin tehnyt kaksikko oli jälleen asialla Lundströmin sijoittaessa numeroiksi 2-2.

Enempiä maaleja avausjaksolla ei nähty. IFK piti palloa, mutta ei pystynyt varsinaisia maalipaikkoja luomaan. Sama tahti jatkui myös tauon jälkeen, IFK hallitsi ja EIF iski ajoittain. Kotijoukkue painoi pelin EIF:n kenttäpuoliskolle, mutta selvät maalipaikat jäivät puuttumaan.

Paine tuotti kuitenkin tulosta 84. minuutilla, kun Cardoson keskitys jäi pomppimaan EIF-maalin edustalle ja juuri kentälle vaihdettu Oskari Sallinen pääsi tuikkaamaan pallon verkon perukoille. Todellista kiriä EIF ei enää saanut aikaiseksi ja IFK Mariehamn pystyi lopulta varmistamaan täyden pistepotin suuremmitta vaikeuksitta.