AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

12

(0-2)

Yleisöä 1350

VPS
3-5-2
vko.14 // 5.4.2024

Ennakko: FC Haka-VPS

Ennakko: FC Haka-VPS

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka saa lauantaina kauden avauskierroksella vastaansa viime kauden yllättäjäjoukkueen, Vaasan Palloseuran joka sijoittui Veikkausliigassa kolmanneksi.

Koskilaislähtöisen Jussi Nuorelan valmentama joukkue koki viime kauden jälkeen kuitenkin pahoja menetyksiä, kun sekä puolustuksen johtohahmo Juhani Pikkarainen vaihtoi maisemaa samoin kuin paras maalintekijä Peter Michael.

Menetyksiä on pyritty paikkaamaan hankkimalla puolustukseen topparit Martti Haukioja Seinäjoen Jalkapallokerhosta sekä guineabissaulainen Pedro Justiniano. Hyökkäykseen VPS tiedotti hankkineensa tällä viikolla nigerialaisen, 185 senttisen voimahyökkääjän Franklin Matibin. Toki joukkueen riveistä löytyy myös viime kauden loukkaantuneena ollut, mutta toissa kaudella Veikkausliigassa loistanut Kalle Multanen.

VPS ja FC Haka kohtasivat harjoituskaudella kerran Liigacupin B-lohkon ottelussa, jossa valkeakoskelaiset olivat Vepsua vain maalin verran parempi. Talven Liigacupissa VPS ei saavuttanut haluamaansa menestystä, mutta harjoituskauden edetessä VPS otti isoja harppauksia pelillisesti, ja VPS:n viimeiset harjoitusottelut olivatkin joukkueelta vakuuttavia esityksiä. Hakan päävalmentaja Andrew Smithin mukaan Vepsun pelitapa aiheutti Liigacupissa Hakalle haasteita, eikä viime kohtaamisesta vahvistunut VPS tule tekemään isännille ottelua helpoksi.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela matkaa joukkueensa kanssa Valkeakoskelle itsevarmana. Nuorela ja joukkue luottavat omaan pelitapaansa, joka VPS-luotsin mukaan tuskin tulee kenellekään yllätyksenä.

- Odottava ja innostunut fiilis. Vihdoin ja viimein pääsemme pelaamaan toden teolla tosissaan. Kaikki ovat täpinöissään. Olemme valmiita pelaamaan hyvän ottelun, ja viimeiset harjoituspelimme ovat olleet meiltä hyviä. Olemme tyytyväisiä siihen, missä olemme pelillisesti.

- Toivottavasti pelityylimme aiheuttaa Hakalle ja muille vastustajillemme paljon haasteita. Sehän on myös tarkoituksemme. Uskon, että lähes koko Suomi tietää jo, miten Vepsu pelaa, ja tuskin se tulee kenellekään yllätyksenä. Meidän on pelattava kuitenkin peliämme tarpeeksi laadukkaasti, jotta teemme pelin vaikeaksi vastustajalle.

Vepsun kevätkauden esitykset ovat vaihdelleet huomattavan paljon, joten lauantaita silmälläpitäen on vielä hieman epäselvää ehtiikö Nuorela saamaan joukkueensa pelin raiteilleen vai loksahteleeko palaset kohdilleen vasta myöhemmin, kuten teki viime kaudella.

FC Hakan peli sen sijaan on kehittynyt johdonmukaisesti koko kevään ajan ja kuten valmennus peräänkuuluttaa, prosessi kehittyy koko ajan. Koskilaisten loukkaantumistilanne on kohtuullinen, sillä varmuudella poissa ovat ainoastaan loukkaantuneet Liam Hughes sekä Haymenn Bah-Traore. Päävalmentaja Andy Smith lähteekin luottavaisin sekä odottavin mielin omaan Veikkausliigadebyyttiinsä.

– Joukkue on innoissaan ja heillä on paljon energiaa, se on positiivista. Yritämme säilyttää tämän myös tulevaan otteluun, Hakan päävalmentaja Andy Smith sanoo.

– Odotan näkeväni voittavan joukkueen kentällä lauantaina. Olemme innostuneita, mutta pelaamme tosissamme ja ylpeydellä.

VPS:n kokoonpanoa on vaivannut kauden alla useammat poissaolot erinäisistä syistä.

- Meillä on toppariosastoltamme useampi pelaaja sairastuvalla. Linde (Lindeman) on ollut pidemmän aikaa pois, ja Josep (Nuorela) on myös ollut Haka-pelistä saakka pois kuvioista. Myös uusi vahvistuksemme Pedro (Justiniano) on sairastellut viime aikoina, joten hänkin tulee olemaan hyvin todennäköisesti pois avauskierroksen kokoonpanosta. Muuten tilanteemme on pelaajien suhteen hyvä, Nuorela kertoo.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Manninen Joona


FC Haka - VPS Tehtaan kentällä lauantaina 6.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, VPS:n verkkosivut