AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

31

(1-0)

Yleisöä 3084

HJK
4-3-3
vko.14 // 5.4.2024

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Kuva: KuPS

Veikkausliigakausi 2024 polkaistaan käyntiin lauantaina, kun Kuopion Palloseura isännöi sarja-avauksessaan viime vuoden mestaria Helsingin Jalkapalloklubia.

Joukkueet lähtevät kauden avaukseen eli ensi-iltaan hieman erilaisista lähtökohdista. HJK on kokenut suuria muutoksia viime kaudesta – päävalmentaja on vaihtunut ja iso lista avainpelaajia on poistunut. Suurien muutoksien lisäksi helsinkiläisten preseason on ollut hiljainen ja joukkue on saanut harjoitusotteluita pelitilille vain muutaman.

- Aika hyinen viikko on ollut, mutta odottavat tunnelmat. HJK on pelannut aika vähän, mutta jotain materiaalia olemme heistä saaneet, KuPS-luotsi Jani Honkavaara sanoo.

- HJK:ta on vaikea ennakoida, jotain muutoksia voi heillä kokoonpanoon tulla. Oma peli on kuitenkin vahvasti keskiössä ja siitä on enemmän huolehdittu.

Kuopion Palloseuran muutokset ovat olleet myös suuria, mutta lähinnä vain pelaajistossa. Viime vuoden valmennustiimi pysyi käytännössä muuttumattomana ja se luo joukkueelle hyvän pohjan. Pelaajistossa vastaavasti nähtiin useita poistuvia ison profiilin pelaajia, joiden tilalle on nousemassa seuran omia kasvatteja. Muutoksista huolimatta preseasonin tulokset ovat olleet positiivisia – joukkue eteni Liigacupissa finaaliin asti ja Hammarbyä vastaan joukkue esitti erittäin mallikkaan esityksen.

HJK:n päävalmentaja Ossi Virta painottaa Honkavaaran tavoin joukkueen keskittymistä omaan tekemiseen, mutta samalla vastustajan kovuuden tiedostaen.

- Tavoite hakea heti avausvoitto, mutta tietysti KuPS on vaikea vastustaja monellekin joukkueelle. Siellä on erittäin hyvä valmennus, hyvää pelaajisto ja tulee varmasti taistelemaan taas korkeista sijoituksista, Virta toteaa.

- Me keskitymme kuitenkin omaan tekemiseemme ja niihin asioihin, joita on käyty läpi harjoituksissa ja uskomme, että sitä kautta saamme hyvän tuloksen.

KuPS:n pukukopista puuttuu muutama pelaaja loukkaantumisten takia, mutta siitäkin huolimatta huomisen kokoonpano näyttää hyvältä. Harjoitusviikko on ollut selkeästi ehyempi ja pelaajia enemmän käytettävissä kuin pääsiäisviikko Liigacupin finaalin alla.

HJK:n loukkaantumistilanne on pitkin talvea ollut oikeinkin hyvä. Sen sijaan joukkueessa on maaliskuussa kiertänyt sitkeä flunssa, jonka seurauksena Kuopioon perjantaina matkaavasta ryhmästä on 2–3 poissaoloa.

Lisäksi sivussa on Miska Ylitolva, joka ei sittenkään selvinnyt PK-35-treenipelissä tulleista tuntemuksistaan säikähdyksellä: Kuvista löytyi jalkavamma, joka vaatii nelisen viikkoa poissaoloa pelikentiltä. Liam Mölleriltä leikattiin umpilisäke, ja paluu täysipainoisiin treeneihin vie vielä aikaa.

Keuhkokuumeen vuoksi Turkin-leirin missanneen Santeri Hostikan epäonni jatkuu: TPS-pelissä tulleesta kolhusta toipuminen pitää miehen pois ainakin KuPS-pelistä ja Lahti-kotiavauksesta ensi viikolla.

Pidempiaikaisista poissaolijoista Diogo Tomas ja Niilo Kujasalo ovat palanneet täysipainoisesti joukkueharjoituksiin.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Nevalainen Ville


KuPS - HJK Väre Areenalla lauantaina 6.4. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.