AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

21

(1-0)

Yleisöä 1647

EIF
4-3-3
vko.15 // 11.4.2024

Ennakko: FC Haka-EIF

Ennakko: FC Haka-EIF

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka saa kauden toisessa ottelussaan vastaansa sarjanousija Ekenäs IF:n. Ottelu Tehtaan kentällä alkaa kello 18.00.

Perjantain vastustaja avasi Veikkausliigan viime lauantaina Maarianhaminassa, missä joukkue taipui lopulta niukasti 3-2 isäntäjoukkue IFK Mariehamnille. Tammisaarelaisten molemmat maalit iski ensimmäistä liigakauttaan pelaava 24-vuotias hyökkääjä Noah Lundström.

FC Hakan päävalmentaja muistuttaa, että vaikka kyseessä on sarjanousija, niin asenteen on oltava kunnossa.

– Edessä tulee olemaan vaikea peli ja meidän oltava siihen valmiita. Tiedämme kyseessä olevan hankala vastustaja, joita meidän tulee kunnioittaa emmekä saa aliarvioida heitä yhtään, Smith toteaa Hakan sivuilla.

Viime lauantaina Tehtaan kentällä Vaasan Palloseuralle kärsitty 1-2 -tappio harmitti Smithiä, mutta hän näki ottelussa kuitenkin paljon hyvää, mitä pitää vain jatkaa perjantaina.

– Meidän ei pidä oikeastaan muuttaa mitään, vaan jatkamme siitä mihin jäimme ja keskitymme kehittämään pelimme pieniä yksityiskohtia.

– Olimme pelillisesti parempia, mutta emme saaneet paikoista sisään. Haluan nähdä perjantaina alusta alkaen sen joukkueen, mitä olimme etenkin toisella jaksolla VPS:aa vastaan!

EIF:n avauspisteet ovat Hakan tavoin vielä haussa. Kauden avauksessa Maarianhaminassa tuloksena oli 2-3-tappio ja etenkin puolustuspään virheet kostautuivat EIF:lle kalliisti.

- On selvää, että olin pettynyt Ahvenanmaan reissun jälkeen. Annoimme IFK Mariehamnille liian helppoja paikkoja ja he iskivät heti. Veikkausliigassa ei voi tarjoilla mitään ilmaiseksi, silloin peli on menetetty, EIF-luotsi Gabri Xatart sanoo.

Xatart uskoo kuitenkin, että EIF on ottanut askeleita oikeaan suuntaan ennen Hakan kohtaamista.

- Olemme olleet nyt neljä viikko ulkona isolla kentällä. Sekä tuntuu että näyttää siltä, että olemme menossa eteenpäin sekä fyysisesti että taktisesti. Tunnen, että olemme valmiina kohtaamaan Hakan, jolla on myös paineita. Kolmea pistettä lähdemme hakemaan.

Koskilaiset joutuvat lähtemään otteluun muutamista poissaoloista kärsien. Rodrigo Macedo, Imani Lanquedoc ja Liam Hughes ovat loukkaantuneina sekä Ryan Mahuta kärsii viime ottelussa saamaansa pelikieltoa.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Mäkinen Kalle


FC Haka - EIF Tehtaan kentällä perjantaina 12.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, EIF:n verkkosivut