AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

22

(1-1)

Yleisöä 1144

KuPS
4-3-3
vko.15 // 12.4.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn pelaa toisen perättäisen kotiottelunsa kauden alkuun, kun lauantaiksi vieraaksi Wiklöf Holding Arenalle saapuu KuPS.

IFK Mariehamn avasi kautensa 3-2-voitolla EIF:sta ja vaikka pelillisesti parantamisen varaa jäikin, oli kolme pistettä tärkeä asia heti uuden kauden alkuun.

- Se oli todella tärkeää, oli hienoa päästä aloittamaan kausi kolmella pisteellä, vahvistaa ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Grönvittin keskikenttämies Sebastian Dahlström.

KuPS aloitti niin ikään voitokkaasti kaatamalla mestari HJK:n kotonaan vahvan esityksen jälkeen. KuPS-joukkueessa on jonkin verran muutoksia viime kauteen, yhtenä niistä juuri Dahlström, joka vaihtoi keltaisen paidan IFK:n vihreävalkoisiin väreihin viime kauden jälkeen. "Dale" osaakin hyvin arvioida lauantain vastustajaa.

- KuPS on vahva joukkue. Se on kova vastustaja, mutta uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet heidän lyömiseensä.

KuPS on ollut perinteisesti vaikea joukkue ahvenanmaalaisille, mutta viime kaudella IFK Mariehamn kuitenkin oli kuopiolaisia vahvempi kaksi kertaa. Veikkausliigassa molemmat joukkueet suorittivat ryöstöreissut, kun runkosarjan molemmat kohtaamiset menivät vierasjoukkueiden voitoiksi. Kauden kolmas kohtaaminen tapahtui Suomen Cupissa, jolloin IFK Mariehamn oli tehokkaampi rangaistuspotkukilpailussa.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara näkee, että Ahvenanmaalta ei ole koskaan helppo hakea pisteitä. Huomisen vastustaja pelasi raikkaan avausottelun ja Honsu näkeekin, että saivat siitä varmasti itseluottamusta.

- Ei voida missään tapauksessa aliarvioida heitä, tiivistää Honkavaara.

Väre Areenalla käynnissä olevan tekonurmen vaihdon takia kuopiolaiset joutuivat harjoittelemaan tällä viikolla ja mahdollisesti myös tulevilla viikoilla Lippumäen ylipainehallissa. Honkavaara ei kuitenkaan näe sitä ongelmana, vaan joukkue on saanut hyvät harjoitukset alleen.

- Lähdetään pelaamaan omaa peliä, meidän vahvuutemme riittävät kyllä huomisessa pelissä. Kaksi hyvää harjoitusta on saatu tällä viikolla ja viimeinen valmistava harjoitus vedetään Maarianhaminassa. Ajattelin alkuun, että Lippumäkeen meneminen tuntuisi pahemmalta kuin mitä se oli, ok treenit saatiin aikaiseksi, kertoo "Honsu".

IFK Mariehamnilta ovat lauantaina sivussa edelleen loukkaantuneiden listalla olevat Jayden Reid, Arvid Lundberg ja Daniel Enqvist. Sen sijaan avauskierroksella viime kaudelta periytyneitä pelikieltoja sovittaneet Pedro Machado ja Matias Ojala ovat jälleen käytettävissä.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Kolehmainen Antti


IFK Mariehamn - KuPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 13.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut,, KuPS:n verkkosivut