AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

11

(0-1)

Yleisöä 523

FC Haka
4-3-3
vko.16 // 19.4.2024

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Kuva: Mira Lönnqvist

FC Lahti pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa Tampereella Tammelan stadionilla, sillä Hiihtiksen nurmi ei ole vielä toipunut pelikuntoon talvesta. Vieraaksi Tammelaan saapuu FC Haka.

FC Lahti aloitti kautensa kahdella vaikealla vieraspelillä. Lahti kohtasi Tammelassa Ilveksen ja taisteli maalittoman tasapelin. Helsingin Jalkapalloklubin vieraana lahtelaiset joutuivat jyrän alle ja Klubi nappasi lopulta 4–0-voiton. Lahti onnistui kuitenkin luomaan molemmissa peleissä muutaman maukkaan maalipaikan, mutta kauden avausmaali antaa vielä odottaa itseään.

Avausmaalin lisäksi Lahti lähtee hakemaan Tammelasta avausvoittoa. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg odottaa ottelun sisältävän paljon kaksinkamppailuja.

– Joukkue on jälleen viritettynä uutta peliä kohti. HJK-peli on analysoitu ja lähdemme sisukkaana kohti ensimmäistä kotipeliä Tammelaan. Harjoitusviikon aikana joukkue on näyttänyt työteliäisyyttään ja energisyyttään. Sitä haluamme näyttää myös huomenna Tammelassa.

- Luvassa on varmasti paljon kamppailuja ja tiukka ottelu ja nyt lähdemme kaikella fokuksella ja energialla jahtaamaan ensimmäistä voittoa liigassa, Lindberg ennakoi.

Molemmat joukkueet ovat päässeet jo tutuiksi uuden stadionin kanssa, joten mitään etua ei kummallekaan joukkueelle pelipaikasta ole. Ja vaikka Lahti joutuukin matkustamaan Pirkanmaalle kotiotteluunsa, ei Hakan päävalmentaja Andy Smith näe tästä etua koskilaisille.

– Ei sillä ole merkitystä missä pelataan – kentällä on silti 11 vastaan 11, pelasimme me kotona tai vieraissa.

Lahti avasi tämän vuoden Veikkausliigan juurikin Tammelassa, missä se pelasi Ilveksen kanssa maalittoman tasapelin huhtikuun alussa. Toisessa ottelussaan Lahti kohtasi Helsingin Jalkapalloklubin niin ikään vieraissa, mistä tuliaisina oli melko ruma 4-0 -tappio. Lauantain kotijoukkueella on siis vielä maalitili avaamatta tämän kauden liigassa, mutta Smith ei halua antaa sille pienintäkään painoarvoa.

– Sen ei pidä antaa hämätä! Heillä on silti laatua ja vaarallisuutta joukkueessaan, ja meidän pitää olla varuillaan sen kanssa koko ajan.

– Lähdemme siitä, että voitamme ottelun. Pelaamme oman pelifilosofiamme mukaan ja nautimme pelistä. Pyrimme hallitsemaan pallollisesti ja pelaamaan viihdyttävää jalkapalloa. Sanoin pelaajille, että menkää ja näyttäkää mitä osaatte!

FC Lahden kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Pablo Andrade, Daniel Koskipalo, Topias Inkinen ja Viljami Jokiranta.

Koskilaisten sairastupa näyttää samalta, kuin edellisessä ottelussa, eli Imani Lanquedoc, Rodrigo Macedo sekä Liam Hughes ovat sivussa lauantaina.

Erotuomari: Mäkinen Kalle
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Reitala Oliver


FC Lahti - FC Haka Tammelan stadionilla lauantaina 20.4. kello 16.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hakan verkkosivut