AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2
#11 Diawara

12

(1-2)

Yleisöä 2954

FC Inter
4-3-3
#21 Tamminen #11 Botue
vko.35 // 31.8.2024

Ennakko: KuPS-FC Inter

Ennakko: KuPS-FC Inter

Kuva: Niklas Pehkonen

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelataan sunnuntaina 1. syyskuuta kello 16:00. KuPS saa kotikentälleen Väre Areenalle vastaansa Suomen Cupin loppuottelun vastustajansa FC Interin.

KuPS taistelee ottelussa pisteistä kohti mestaruutta, kun taas Interillä on haussa tärkeät pisteet, jotka voi tuoda vielä 7. sijan sarjataulukossa, jos IF Gnistan jää pisteittä omassa ottelussaan Ilvestä vastaan.

Inter ja KuPS ovat kohdanneet kuluvana vuonna kahdesti ennen sunnuntaista kohtaamista. Maaliskuisessa Liigacupin finaalissa sekä huhtikuussa pelatussa Veikkausliigaottelussa nähtiin tasaiset ottelut, jotka päättyivät varsinaisen peliajan puitteissa tasan. Liigacupin voittaja ratkottiin varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkukilpailulla, josta turkulaiset voittivat seurahistorian toisen Liigacupin mestaruuden.

Veikkausliigan kärkipaikalla oleva KuPS vahvisti joukkuettaan aivan siirtoikkunan loppuminuuteilla, kun seura pääsi sopimukseen Lucas Rangelin kanssa. Viki Savonen on tehnyt työnsä ja kaikki tarvittavat paperit on hoidettu, joten Rangel on pelikelpoinen ja samalla valmennuksen käytettävissä huomisessa ottelussa.

Mestarivalmentaja Jani Honkavaara eli kannattajien keskuudessa Super-Honsuna tunnettu mies lähtee luottavaisena huomiseen kohtaamiseen. Tiedossa kuitenkin on, että joukkueen pitää antaa kaikkensa kentällä.

- Tämä on runkosarjan viimeinen peli, joten meidän täytyy luottaa omaan pelaamiseemme ja laittaa kaikki likoon. Inter on kovassa vireessä ja pelaa monipuolista hyökkäyspeliä, joten prässipelaamisemme joutuu todelliseen haasteeseen, kertoo Honkavaara.

Viimeisten vuosien aikana sekä kuluvalla kaudella joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tasaisia – eikä Honkavaara odota muuta huomiselta.

- Kaksi edellistä kohtaamistamme ovat olleet tasaisia, ja uskon, että pienet asiat ratkaisevat, jatkaa "Honsu".

KuPS-ottelussa Interin kokoonpanossa ei nähdä Kevin Jansenia, Bismark Ampofoa eikä Mikael Alménia.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Halonen Kasper


KuPS - FC Inter Väre Areenalla sunnuntaina 1.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: uPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivutK