AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

21

(1-0)

Yleisöä 1920

EIF
4-5-1
vko.17 // 25.4.2024

Ennakko: FC Inter-EIF

Ennakko: FC Inter-EIF

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter kohtaa perjantaina ensimmäistä kertaa Veikkausliigaottelussa sarjanousija Ekenäs IF:n.

Inter-hyökkääjä Darren Smithin mukaan joukkue lähtee perjantain otteluun sisuuntuneena. Tulokset kauden avauskierroksista eivät ole olleet odotettuja, mutta mitään suurempaa hätää ei Smithin mukaan ole.

- Ei tässä mitään paniikkia ole, kaikki ovat luottavaisena. Olemme pelanneet ihan hyvin, mutta olleet hiukan epäonnekkaita, kyse on pienistä yksityiskohdista, joita olemme käyneet läpi harjoituksissa.

- Toivottavasti onnikin on nyt puolellamme, kolmea pistettä ehdottomasti haetaan. Kaikki ottelut Veikkausliigassa ovat kuitenkin tiukkoja ja varmasti edessä on viihdyttävä kamppailu, Smith sanoo.

EIF sai kahden tappion jälkeen pistetilinsä auki 1-1-tasapelillä AC Oulua vastaan viime sunnuntaina ja avauspiste luonnollisesti maistui. Kokenut Lucas Forsten-Kaufmann muistuttaa, että Veikkausliigassa yksikään piste ei irtoa ilmaiseksi.

- Pelaamme tällä kaudella ihan eri tasolla [kuin viime vuonna]. Kasvamme koko ajan ottelu ottelulta, saamme kokemusta, osaamista ja ennen kaikkea mitä tarvitaan kaivattujen tulosten saamiseen, Forsten-Kaufmann sanoo.

Smithin tavoin myös Forsten-Kaufmann tietää, että edessä on jälleen perjantaina tiukka koitos. EIF:n tavoin Inter hakee edelleen kauden avausvoittoaan ja on kotiyleisönsä edessä varmasti nälkäisenä sitä metsästämässä. Tammisaarelaiset ovat kuitenkin valmiina haasteeseen.

- Minusta itse luottamuksemme on kasvanut isoin askelin. Jos miettii ensimmäistä ottelua, olisimme voineet saada paremman tuloksen, mutta sen saamiseksi emme luottaneet itseemme sataprosenttisesti.

- Jos uskomme siihen mitä teemme, tästä tulee hyvä ja voimme saavuttaa niitä tuloksia joita haluamme, Forsten-Kaufmann painottaa.

Interin Smithille EIF on vastustajana erityinen, sillä ensimmäisen kautensa Suomessa hän pelasi raaseporilaisten paidassa kaudella 2020.

- EIF oli ensimmäinen joukkue, joka tarjosi minulle mahdollisuuden tulla Suomeen ja heillä on aina paikka sydämessäni. Henkilökohtaiset asiat täytyy kuitenkin laittaa nyt sivuun ja annan kaikkeni sen eteen, että voitamme heidät, Smith sanoo.

Interin kokoonpanosta varmuudella EIF–ottelusta ovat sivussa Axel Kouame ja Djoully Nzoko.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Stenman Samuli


FC Inter - EIF Veritas Stadionilla perjantaina 26.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, EIF:n verkkosivut