AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#11 Lanquedoc #23 Fall

20

(1-0)

Yleisöä 2011

SJK
3-4-3
vko.19 // 10.5.2024

Ennakko: FC Haka-SJK

Ennakko: FC Haka-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka pelaa viikon sisään kolmannen ottelunsa, kun se kohtaa lauantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon kotonaan.

Haka on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä ottelun seinäjokelaisia vähemmän pelanneena. Merkillä pantavaa koskilaisten esityksissä on, että joukkue ei ole hävinnyt otteluakaan kauden avauksen jälkeen ja päästettyjä maaleja Hakalla on vähiten Veikkausliigassa, vain viisi kappaletta.

Hakan päävalmentaja Andy Smith tiedostaa lauantain vastustajan kovuuden.

– He ovat ehdottomasti yksi sarjan parhaista joukkueista ja ovatkin siis erinomainen haaste meille. Meillä on halu, ja uskon myös, että pystymme haastamaan tosissamme myös näitä isoja seuroja.

– Heillä on laaja pelaajamateriaali ja pystyvät sen ansiosta mukautumaan peliin. Uskomme kuitenkin tietävämme mihin he pystyvät ja olemme valmistautuneet siihen, Smith toteaa päättäväisesti.

SJK lähtee otteluun hyvistä asetelmista, sillä seinäjokelaiset eivät ole hävinneet tällä kaudella vielä otteluakaan. Takana on kuusi peliä, joista on irronnut kolme voittoa, kolme tasapeliä ja 12 sarjapistettä, jolla yltää mukaan sarjan kärkikamppailuun.

Kerhon viimeisin Veikkausliiga-koitos on viime lauantailta, jolloin SJK ja KuPS jakoivat pisteet OmaSp Stadionilla maalein 1-1. SJK:n osuma merkittiin KuPSin omaksi maaliksi, kun Valentin Gascin syöttöyritys kimposi KuPSin Clinton Antwin kautta Johannes Kreidlin vartioimaan maaliin. Kerholla oli paikkansa tappaa peli toisella jaksolla, mutta KuPS kampesi itsensä rinnalle noin vartti ennen loppua.

Kyseessä oli toinen ottelu putkeen, kun Gasc oli järjestelemässä SJK:n ainokaista: vajaata viikkoa aiemmin argentiinalainen vastasi 1-0-voittomaalista IF Gnistanin vieraana.

Tällä viikolla seinäjokelaiset ovat pelanneet jo yhden vierasottelun, sillä SJK pelasi keskiviikkona Suomen Cupia Oulussa OLS:n vieraana. Ykkösessä pelaava AC Oulun yhteistyöseura antoi Kerholle kovan vastuksen, mutta vieraat poistuivat Pohjois-Pohjanmaalta 2-1-voitto taskussaan.

- Meidän täytyy miettiä, ketkä ovat parhaassa vedossa lauantaita varten, sillä nämä kahden ottelun viikot ovat haastavia. Kokoonpanoon tulee vaihtuvuutta pitkän kauden aikana. Se on varma. Viikon ensimmäisessä ottelussa oli hyviäkin asioita, kuten se, että onnistuimme jälleen selättämään vastoinkäymiset pelin sisällä ja tekemään tarvittavat maalit voittoon, kommentoi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen seuran sivuilla.

Lehtinen tiedostaa kotijoukkueen vahvuuden.

- Haka on kotonaan todella kova, ja meillä on edessämme iso haaste. He puolustavat todella kompaktisti ja organisoidusti. Lisäksi he ovat hyökkäyksessä vaarallisia. Meidän täytyy vain jatkaa kovaa työntekoa ja oltava henkisesti vahvoja, Lehtinen tuumasi.

Lupaavien peliesitysten lisäksi kotijoukkueen pelaajatilanne on erinomainen. Maalivahti Liam Hughesia lukuun ottamatta kaikki pelaajat ovat käytettävissä.

Erotuomari: Mäkinen Kalle
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Nieminen Juho


FC Haka - SJK Tehtaan kentällä lauantaina 11.5. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan ja SJK:n verkkosivut