AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
3-4-3
#9 Coffey

11

(1-1)

Yleisöä 1823

Gnistan
4-4-2
#9 Enkerud
vko.19 // 10.5.2024

Ennakko: AC Oulu-Gnistan

Ennakko: AC Oulu-Gnistan

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella Raatin Stadionille, kun se saa lauantaina vastaansa Gnistanin. Ottelu alkaa kello 17.00.

Oulunkyläläiset lähtevät otteluun neljän ottelun tappioputkessa, joten etelästä varmasti matkaa ärsytetty vierailija. Gnistan vahvistui vielä viime viikolla, kun Roman Eremenko liittyi Kipinän vahvuuteen.

- Gnistanilla on hyvä ja kokenut joukkue, joka aloitti vahvasti sarjan mutta jonka viimeiset ottelut ovat olleet haastavia. Ihan varmasti saadaan vastaan sisuuntunut ja taisteleva joukkue, AC Oulun valmentaja Mikko Viitsalo miettii.

AC Oulu lähtee aitoon kotiavaukseen allaan Suomen Cupin neljännen kierroksen voitto. Oululaiset kävivät hakemassa Kokkolasta GBK:n kustannuksella jatkopaikan vakuuttavalla esityksellä. Keskiviikkona joukkue kierrätti jonkin verran pelaajia, joten kuormaa on jaettu tasaisesti ja Laivastonsiniset ovat valmiina kotiotteluun. Joukkue sai varmasti cupin kierroksen voitosta lisävirtaa ja kotiyleisön eteen voidaan mennä mukavammin mielin.

- Hyvät on fiilikset, kun päästään vihdoin pelaamaan kotistadionille. Siitä saadaan varmasti lisää energiaa meidän pelaamiseen. Raatin nurmeen mennään tutustumaan joukkueen kanssa ja varmasti kentän kunto tulee osittain sanelemaan pelaamista molemmilla joukkueilla.

- Voitto cupissa oli meille tärkeä juttu. Pidetään Suomen Cupia mahdollisuutena päästä Eurooppaan, joten jokaiseen peliin suhtaudutaan tosissaan. Ottelun jälkeen joukkueen ilmapiiri oli luonnollisesti tosi hyvä, Viitikko avaa.

AC Oulun riveistä varmasti poissa ovat Aleksi Paananen, Alexander Forsström ja Jowin Radzinski.

Gnistan aloitti sarjan hienosti kahdella voitolla, mutta voittoputki on kääntynyt ikäväksi tappioputkeksi. VPS:aa ja SJK:ta vastaan Gnistan joutui sitkeästä taistelusta huolimatta taipumaan niukkaan tappioon, mutta Hakaa vastaan se jäi jalkoihin selvin lukemin. Valkeakoskelaiset olivat kaikessa parempia ja veivät kolme pistettä mukaansa 0-3 lukemin.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti totesi ottelun olleen hyvin vaikea Gnistanille. Aikainen avausmaali vastustajalle ja liian vähän luotua uhkaa hyökkäyspäässä jättivät paljon parantamisen varaa, mutta oppia pyritään ottamaan tulevia otteluita silmällä pitäen.

Gnistanin taival Suomen Cupissa päättyi keskiviikkona kärsittyyn tappioon VJS:aa vastaan. Joukkue ei kauaa tappiota surrut vaan käänsi katseensa välittömästi lauantain sarjaotteluun. Päävalmentaja Leppälahden mukaan lyhyeksi jäävä valmistautumisaika on pyritty käyttämään hyväksi mahdollisimman tehokkaasti. Gnistan on harjoitellut täysillä sekä torstaina että perjantaina ja Ouluun matkustetaan jo perjantaina.

Leppälahti painottaa, että muutamista tappioista huolimatta aihetta suurempaan hätään ei ole.

- Ei meidän tarvitse muuttaa isommin asioita pelissämme. Pitää ymmärtää henkisesti, että ollaan ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa, ja olla henkisesti vahva hyvien ja huonojen hetkien aikana, joita tulee tällä kaudella vuorotellen. Olemme nousija, jonka on taisteltava jokaisesta pisteestä ja toivottava että tuuri on puolellamme, kaikki muut haihattelut pitää unohtaa.

- Joukkue on pelannut aika tasaisesti omalla tasollaan läpi kauden, ainoastaan Interiä vastaan oltiin pidempiä jaksoja vähän epäintensiivisiä, mutta voitettiin se peli. Pitää puolustaa tasavoimatilanteet laidoilla intensiivisemmin, ei voi hörppiä helppoja maaleja ja sitten saadaan varmasti mahdollisuus voittaa.

- Kokoonpanon terveystilanne näyttää ihan hyvältä, paitsi keskikentällä on muutamia loukkaantumisia. Roman Eremenko ja Vertti Hänninen ovat edelleen sivussa, Tomás Castro palaa kokoonpanoon, mutta hänellä on vasta yksi täysi treeniviikko alla. Elias Äijälä on ollut muutaman viikon sairaslomalla, mutta on palailemassa harjoituksiin, Leppälahti avaa.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Korkalainen Tatu


AC Oulu - Gnistan Raatin stadionilla lauantaina 11.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun ja Gnistanin verkkosivut