AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
EIF
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1483

Ilves
4-3-3
#22 Mäenpää #19 Jukkola
vko.19 // 11.5.2024

Ennakko: EIF-Ilves

Ennakko: EIF-Ilves

Kuva: Patric Westerlund / EIF

EIF pääsee sunnuntaina viimein omalle kotiareenalleen, kun Tammisaareen saapuu vierailulle Ilves.

Ekenäs Sparbank Arena valmistautuu ensimmäiseen otteluunsa ja tunnelma EIF-leirissä on sen mukainen.

- Näyttää oikein hyvältä. Uskon, että pelaajat ovat todella iloisia. Vähän kuin päästäisi lehmät kevätlaitumelle, kuvailee EIF:n urheilutoimenjohtaja Peter Haglund.

EIF on joutunut pelaamaan alkukauden kenttäremontin takia vieraskentillä mukaan lukien ensimmäinen "kotiottelu" AC Oulua vastaan. Viidestä ottelusta mukaan on tarttunut kaksi tasapelipistettä.

- Olemme koko ajan olleet tietoisia tästä. Ja kun on välillä tuntunut oikein kurjalta, tuntuu nyt todella kotoiselta palata Ekenäs Sparbank Arenalle.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanenkin odottaa sunnuntaina tulevan vastaan latautunut kotijoukkue.

– EIF pääsee pelaamaan nyt kotikentällään ja heillä on vieraspiste takana, joten uskomme heidän tulevan innostuneena ja energisenä peliin. Täysi keskittyminen ja oikeanlainen tunnetila ovat ne asiat, jotka auttavat meitä tekemään oikeita pelitekoja, sanoo Rantanen.

Haglund uskoo, että viime kaudella voittamattomana pysynyt kotiareena on iso etu EIF:lle myös tällä kaudella.

- Jatkossa meidän kotikentältämme ei irtoa matkaan mitään helppoja pisteitä, Haglund vakuuttaa.

Ilveksen kauden ensimmäisen kotivoiton negatiivisella puolella Roope Riski ja Jorginho joutuivat jättämään pelin kesken ennen aikojaan.

– Loukkaantumisten osalta tämä on ollut meille haastava viikko, ja useamman pelaajan osalta elämme päivä kerrallaan. Poissaoloja on, mutta onneksi puhumme enemmän päivistä kuin kuukausista.

Ilveksen kokoonpanoon palaa Doni Arifi, joka oli edellisen ottelun pelikiellossa.

– Sunnuntain peli on meille tosi tärkeä. Haluamme jatkaa voittojen tiellä ja yhtä lailla pelata hyvän ottelun. Meidän täytyy olla kärsivällisiä matalaa blokkia vastaan, mutta myös tunnistaa hyvin ne hetket, kun pitää edetä nopeasti. Prässipelimme on ollut hyvällä tasolla, puolustusvalmiudessa ja maalin suojelussa on tehtävä yksityiskohdat vielä paremmin, näkee Rantanen.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Viljanen Petri

EIF - Ilves Ekenäs Sparbank Arenalla sunnuntaina 12.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut