AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-5-2

01

(0-1)

Yleisöä 4023

HJK
4-4-2
#11 Olusanya
vko.19 // 10.5.2024

Ennakko: FC Inter-HJK

Ennakko: FC Inter-HJK

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter kohtaa lauantaina 11.5. äitienpäiväkierroksen ottelussa HJK:n kotona.

Inter ja HJK ovat kohdanneet vuoden alussa Liigacupin ottelussa helmikuussa. Talin hallissa pelatusta ottelusta Inter vei voiton maalein 1-2.

HJK on viiden kierroksen jälkeen Veikkausliigan sarjataulukossa 4 pistettä sinimustia edellä. Edellinen kierros kasvatti varmasti molempien joukkueiden pistenälkää, kun Inter jäi pisteittä saarella ja EIF ryöväsi HJK:lta pisteen Bolt Arenalla 0-0-tasapelillä, joten odotettavissa on taistelun täyteinen ottelu kolmesta pisteestä.

- Totta kai voiton jälkeen olisi mukavampi treenata, mutta meillä on vahva usko siihen, että tämä tästä kääntyy voittoihin. Uskomme tähän meidän projektiimme, olemme vähän antaneet vastustajille turhan helppoja maaleja, mutta täältä tullaan vielä, Inter-kapteeni Juuso Hämäläinen sanoo.

Pisteet ovat arvossaan jokaisessa ottelussa – niin myös lauantaina.

- Totta kai tiukkaa ottelua odotan. Kaudella on jo pelattu ja pelataan paljon ristiin, mutta se vain osoittaa kuinka vaikea tässä sarjassa on voittaa otteluita, Hämäläinen painottaa.

HJK matkaa lauantaina Suomen Turkuun katkaisemaan jo kolmen ottelun mittaiseksi kasvanutta tasapeliputkeaan. Voitolla.

- Totta kai on ymmärrettävää, kun tulosta ei tule näin isossa seurassa, niin kohistaan. Totta kai halutaan tuloksia, kannattajat vaativat sitä ja me vaadimme sitä myös itseltämme, HJK-toppari Diogo Tomas toteaa.

Turusta ja FC Interistä Tomasilla on vuosien varrelta runsaasti kokemusta ja matkaan kohti Varsinais-Suomea hän lähtee odottavin mielin.

- Hyviä muistoja on Turusta, siellä on vastassa joukkue, joka yrittää tehdä maaleja enemmän kuin me ja me yritämme sitten tehdä enemmän kuin he. Se on simppeliä ja kaunista.

Interillä on joka tapauksessa puolellaan kotiyleisö, jota Hämäläinen odottaa lauantai-iltaan runsaslukuisena.

- Kannattajapäädyssä on ollut hyvä tunnelma ja muutenkin. Toivottaan, että mahdollisimman moni löytää paikalle nyt kun ollut hyvät kelitkin.

Inter–HJK -ottelun kokoonpanosta varmuudella ovat kotijoukkueelta pois Kevin Jansen ja Ville Seppä.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Hyytiä Joni


FC Inter - HJK Veritas Stadionilla lauantaina 11.5. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, HJK:n verkkosivut