AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-5-2
#11 Koskinen #7 Odutayo #16 Tauriainen

30

(2-0)

Yleisöä 2317

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.19 // 11.5.2024

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Kuva: FC Lahti

FC Lahti saa sunnuntaina vieraakseen IFK Mariehamnin ja hakee kauden ensimmäistä täyttä pistepottiaan.

FC Lahden kausi on lähtenyt hieman tahmeasti liikenteeseen. Viidestä ottelusta saldona on vain kaksi tasapeliä ja tasaisessa sarjataulukossa Lahti on valahtanut hännille. Maalinteko on tuottanut tuskaa ja ainoa osuma on Michael Lópezin rangaistuspotkusta viimeistelemä maali.

Keskiviikkona Lahti sai kuitenkin kaivattuja onnistumisia, kun joukkue kohtasi Suomen Cupissa Kolmosessa pelaavan Kultsu FC:n. Marius Könkkölä iski avausmaalin ja Vilho Huovila ja Luke Ivanovic viimeistelivät hatulliset kumpainenkin Lahden 7–0-voittoon päättyneessä kamppailussa. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg kertoo, että joukkue on harjoitellut viikolla hyökkäyspeliä.

– Cup-peli on pelattu taustalla. Meille maalit toivat itseluottamusta ja hyökkäyspään pelaajat saivat onnistumisia. Sieltä olemme ammentaneet paljon energiaa tulevaan Veikkausliigan kotiotteluun. Viikolla olemme työstäneet hyökkäyksellisiä asioita ja nyt meillä on jälleen uusi mahdollisuus napata ensimmäiset kolme pistettä ja voitto kotiyleisön edessä. Pelaajat ovat valmiina ja energisenä tätä tavoitetta kohti.

IFK Mariehamnilla on cupin ottelusta päivä vähemmän väliä kuin isännillä. LPS kaatui helatorstaina lukemin 0-5 ja nyt IFK Mariehamn matkaa viikon toiseen vierasotteluunsa.

Grönvittin keskuspuolustuksessa nopeasti vakioroolin valloittanut Pedro Machado on tyytyväinen alkukauteen, jolla IFK on kerännyt seitsemän pistettä viidestä ottelusta.

- Minusta alkumme on ollut positiivinen. Olemme kohdanneet muutaman parhaista joukkueista ja saaneet ihan hyviä tuloksia. Asioita voi parantaa, mutta olemme vielä prosessin alussa ja aina tulee ylä- ja alamäkiä tällä tiellä. Tärkeintä on, että jokainen sitoutuu antamaan parhaansa jokaisessa harjoituksessa ja jokaisessa ottelussa, Machado sanoo.

Lahteen Grönvitt matkaa Machadon mukaan positiivisilla odotuksilla.

- Meillä on erittäin kunnianhimoinen ryhmä ja paljon energiaa. Tunnemme vastuumme ja tiedämme, että edessä on sunnuntaina vaikea ottelu. Kolmea pistettä lähdemme kuitenkin mukaamme hakemaan.

Lahti lähtee metsästämään avausvoittoaan hiukan repaleisin rivein. Kapteeni Mikko Viitikko on pelikiellossa. Lisäksi kokoonpanosta puuttuvat varmasti Pablo Andrade, Daniel Koskipalo, Eemeli Virta ja Michael López.

Erotuomari Kontinen Joona
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Simani Peiman

FC Lahti - IFK Mariehamn Lahden Stadionilla sunnuntaina 12.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut