AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-5-1
#77 Whyte #23 Fall #23 Fall #17 Sejdiu

43

(2-0)

Yleisöä 2189

AC Oulu
4-3-3
#9 Coffey #9 Coffey #33 Körkkö
vko.21 // 23.5.2024

Ennakko: FC Haka-AC Oulu

Ennakko: FC Haka-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka on toipunut viime perjantain Ilves-tappiostaan ja laittanut rivinsä kuntoon perjantain kotiotteluun, missä vastaan asettuu AC Oulu.

Hakan tiivis joukkuepelaaminen sai viime perjantaina pahan kolauksen, mutta sitä ennen joukkueen esitykset etenkin kotikentällä ovat olleet vakuuttavia ja tähän myös päävalmentaja luottaa tulevassa ottelussa.

– Meillä on hyvä ja kova viikko takana. Olemme valmiita ja odotamme innolla huomista ottelua, Andy Smith toteaa Hakan verkkosivuilla.

– Meidän ei sinällään ole tarvinnut keksiä mitään uutta. Olemme keskittyneet omaan peliimme ja niihin asioihin, missä olemme olleet hyviä, eli pelaamme joukkueena ja annamme kentällä kaikkemme, Smith huomauttaa.

Hakan joukkueen tilanteeseen on tullut pientä päivitystä sitten viime ottelun, sillä hyökkääjä Marko Bacaninin pelikunto selviää vasta perjantaiaamuna. Liam Hughes on edelleen poissa, mutta muutoin kaikki pelaajat ovat käytettävissä.

AC Oulu lähtee vierasmatsiin allaan kaksi tasapeliä, mutta voitto antaa edelleen odottaa itseään.

- Hakaa vastaan meidän täytyy saada pallonhallinta itsellemme ja silloin pääsemme pelin päälle. Pallottomien pelaajiemme etäisyydet ja pallolliset valinnat täytyy saada hieman paremmiksi, niin sen jälkeen alamme voittamaan, AC Oulun valmentaja Rauno Ojanen miettii seuransa verkkosivuilla.

AC Oulu majailee sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja se on kaikkea muuta kuin, mitä tälle kaudelle haluttiin. Alakulossa voisi rypeä loputtomiin, mutta siihen ei ole syytä eikä aikaa.

- Treeneissä on ollut hyvä tekeminen ja uskoa riittää varmasti koko joukkueella, Ojanen painottaa.


Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Sandmark Henrik


FC Haka - AC Oulu Tehtaan kentällä perjantaina 24.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut