AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3
#8 Dahlström

11

(1-1)

Yleisöä 1723

Gnistan
4-4-2
#31 Tatar.B
vko.21 // 25.5.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-Gnistan

Ennakko: IFK Mariehamn-Gnistan

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn palaa kolmen ottelun vieraskiertueen jälkeen kotiyleisönsä eteen, kun sunnuntaina vieraaksi saapuu Gnistan.

Joukkueet ovat sunnuntain otteluun lähdettäessä tasapisteissä, tosin IFK Mariehamnilla on ottelu vähemmän pelattuna. Kumpikin on koonnut kahdeksan pistettä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä.

- Gnistan on minusta aloittanut kautensa hyvin. He prässäävät aggressiivisesti ja joukkueessa on runsaasti kokemusta etenkin puolustuksessa, Grönvittin Oskari Sallinen arvioi vastustajaa.

Myös isäntäjoukkue on Sallisen mukaan saanut mukavan alun kauteensa ja merkit ovat lupaavia, jos viime kauteen vertaa.

- Ryhmämme on todella hyvin yhteen hitsautunut, tuntuu että olemme enemmän joukkue viimekautiseen verrattuna. Tuntuu hyvältä.

IFK on kärsinyt alkukaudella loukkaantumisista, mutta sunnuntain ottelusta ovat varmuudella sivussa ainoastaan Emmanuel Okereke ja Noah Nurmi.

Gnistan kävi tiukan taistelun HJK:ta vastaan keskiviikkona, mutta joutui taipumaan 0-1-tappioon. Gnistan pääsi lähelle täysosumaa, mutta HJK:n toppari siivosi Joakim Latosen puskun maaliviivalta, joten Lucas Lingmanin ensimmäisen puoliajan osuma jäi ottelun ainokaiseksi. Niukasta tappiosta huolimatta Gnistan oli hyvin mukana pelissä ja päävalmentaja Jussi Leppälahti olikin pelin jälkeen ylpeä joukkueensa asenteesta ja sitoutumisesta. Gnistan pysyi loistavasti sarjan kärkikastin joukkueiden KuPSin ja HJK:n kyydissä, mikä antaa joukkueelle kosolti uskoa myös viikon kolmanteen otteluun Maarianhaminassa.

Kuluvalla viikolla on pelattu jo kaksi kuluttavaa ottelua, joissa Gnistan on jättänyt kentälle kaiken mahdollisen. Päävalmentaja Leppälahti on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että joukkueella riittää virtaa vielä sunnuntaiseen kamppailuun. Pohjatyö on tehty jo pre-seasonilla, jolloin Gnistan harjoitteli todella kovaa.

- Harjoiteltiin preseasonilla toivottavasti niin, että pelaajien fyysinen kapasiteetti on riittävä. Pyrimme henkisesti pitämään mielen positiivisena ja energisenä. Myös valinnat ottelusuunnitelmassa toivottavasti antavat meille energiaa, Leppälahti toteaa Gnistanin sivuilla.

Edessä on tiukka haaste, sillä IFK Mariehamn on etenkin kotonaan vaarallinen vastustaja.

- IFK on etenkin kotonaan ollut tosi kova. Kenttä on pieni ja tuulinen, joten siellä tapahtuu aina ihmeellisiä asioita mikä on vastustajille vaikeaa. Heillä on tiivis ja paineistava puolustusblokki ja tosi paljon laatua laidoilla ja keskellä, sanoo Leppälahti.

Kokoonpanon tilanne sunnuntain ottelun osalta on haasteellinen, sillä Teemu Penninkangas sekä David Agbo eivät ole käytettävissä pelikieltojen vuoksi. Heidän lisäkseen sivussa on edelleen loukkaantumisesta kuntoutuva Roman Eremenko, jonka pitäisi kuitenkin olla kokoonpanossa jo ensi viikolla. Gnistanin onneksi keskiviikon ottelun tuoksinassa osumaa saanut Henrik Ölander on pelikuntoinen.

Erotuomari Manninen Joona
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Hajizadeh Amir

IFK Mariehamn - Gnistan Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 26.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin ja Gnistanin verkkosivut