AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2
#9 Muzinga #8 Pennanen #21 Lutumba #33 Hämäläinen

41

(2-1)

Yleisöä 3109

EIF
4-5-1
#14 Lindholm
vko.21 // 25.5.2024

Ennakko: KuPS-EIF

Ennakko: KuPS-EIF

Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen

Veikkausliigan ääripäät kohtaavat sunnuntaina, kun sarjakärjessä kierrokselle lähtenyt KuPS isännöi viimeisenä olevaa EIF:iä.

Kuopiolaisten alkukausi on ollut positiivinen ja kanarialinnut ovat onnistuneet nappaamaan hyvin pisteitä "vieraskiertueesta" huolimatta. Kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta peräti kuusi on ollut vieraspelejä ja sunnuntaina KuPS astuu kotiyleisönsä eteen vasta kolmatta kertaa. Alkukauden saldo on neljä voittoa, neljä tasapeliä ja nolla tappiota – Kuopion Palloseura on sarjassa tällä kaudella ainut joukkue, joka ei vielä ole hävinnyt kertaakaan.

Sarjataulukon pohjalta löytyy tällä hetkellä lauantaisen ottelun vastustaja EIF. Tammisaarelaiset ovat pelanneet tähän mennessä seitsemän ottelua, joista kolme on päättynyt tasapeliin ja loput olleet tappioita. Tilanne ei kuitenkaan ole niin huono kuin se kuulostaa: sarjataulukon neljä viimeistä joukkuetta ovat kaikki kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara korostaa, että EIF on hyvin muuntautumiskykyinen joukkue, ja sen takia sunnuntainakin on odotettavissa jonkinlaisia yllätyksiä.

- EIF on joukkue, joka on alkukauden aikana muuntautunut moneen otteeseen ja vaihdellut lähestymistään otteluun. Joskus he ovat puolustaneet aggressiivisesti ylhäältä, toisena hetkenä olleet blokissa alhaalla. EIF:llä on pelikiellossa Kaufmann ja Kabashi, mikä tarkoittaa sitä, että joka tapauksessa he muuttavat jotakin, kertoo Honkavaara KuPS:n sivuilla.

Sunnuntaisen pelisuunnitelma on kuitenkin mestarivalmentajalle selvä.

- Siksi meillä on oma peli keskiössä. Mutta on selvää, että helpolla emme pääse. Kaikki pelit ovat Veikkausliigassa haasteellisia, tiivistää Honkavaara.

EIF oli lähellä kauden ensimmäistä voittoaan viime viikonloppuna FC Lahtea vastaan, mutta joutui tyytymään 1-1-tasapeliin. Kuopiossa odottaa nyt kova haaste.

- Edessä on taas tiukka ottelu meille, mutta otamme hyvät asiat edellisottelusta mukaamme. Odotamme innolla, että pääsemme taas pelaamaan, EIF-hyökkääjä Salomo Ojala totesi.

Kuopion Palloseuran miesten edustusjoukkueen loukkaantumistilanne on ollut lähtökohtaisesti hyvä läpi alkukauden, eikä tilanne ole ainakaan huonontunut.

- Tällä hetkellä meillä ei ole loukkaantumisia. Saku Savolainenkin on treenannut tällä viikolla pariin otteeseen joukkueen mukana, mutta yritämme saada hänelle vielä kokonaisen viikon alle, kertoo Honkavaara.

Erotuomari Roth Matti
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Nevalainen Ville

KuPS - EIF Väre Areenalla sunnuntaina 26.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Västra Nyland