AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

04

(0-4)

Yleisöä 2020

SJK
3-4-3
#44 Ndiaye #37 Paananen #2 Fati #15 Yussif
vko.21 // 26.5.2024

Ennakko: FC Lahti-SJK

Ennakko: FC Lahti-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti haluaa jatkaa pisteputkeaan, kun vieraaksi Hiihtikselle saapuu kautensa hyvin aloittanut ja viidentenä sarjataulukossa oleva Seinäjoen Jalkapallokerho.

FC Lahti onnistui edellisellä kierroksella nousemaan tappioasemasta 1–1-tasapeliin. Lahti oli Tammisaaressa Ekenäs IF:iä vastaan ensimmäisen jakson vaikeuksissa, mutta toisen jakson taktiset muutokset purivat ja Lahti sai luotua maalipaikkoja. Riku Selander ja Asaad Babiker alustivat ja Colin Odutayon veto upposi lopulta verkon perukoille ja Lahti saalisti toisessa perättäisessä ottelussa pisteitä.

Lahti haluaa jatkaa edellisessä kotiottelussa alkanutta pisteputkeaan. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa, että joukkue lähtee otteluun samalla peli-ilmeellä, mitä se esitti Tammisaaressa toisella jaksolla.

– Edellisen ottelun jälkeen saimme pidettyä pari päivää lepoa ja sen jälkeen palasimme askiin harjoittelemaan. Meillä on alla terävä viikko nurmella ja olemme päässeet jälleen valmistautumaan kohti kotiottelua. Lähdemme maanantaina metsästämään kolmea pistettä ja meidän pitää pystyä saamaan heti ottelun alussa samanlainen peli-ilme kuin edellisessä ottelussa oli toisella jaksolla. Meidän pitää olla rohkeita, energisiä ja valmiita antamaan kaikkensa logolle. Sitä kysytään maanantain ottelussa, Lindberg ennakoi.

SJK:n edellisestä ottelusta on kulunut jo reilu viikko, joten Kerho pääsee Lahden-reissuun tuoreilla jaloilla hektisen kevätkauden jälkeen.

SJK on on voittanut kahdeksasta ottelustaan neljä ja kerännyt 15 sarjapistettä.

- Tämä tauko oli tärkeä etenkin mentaalisesti. Olemme harjoitelleet kovaa ja pelanneet paljon joulukuulta lähtien, joten tämä tuli hyvään paikkaan, päävalmentaja Toni Lehtinen sanoo SJK:n verkkosivuilla.

- Sarjan ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet meiltä todella vahvasti. Olemme pitäneet hyvää tasoa yllä ja usein kontrolloineet pelejä mallikkaasti. Olemme puhuneet paljon siitä, miten onnistumme pitämään momentumia yllä ja tekemään parempia päätöksiä pallolla. Olemme parantaneet tässä asiassa paljon, mistä olen todella vaikuttunut. Olemme olleet vahvoja muun muassa otteluiden lopuissa niin takaa-ajoasemassa kuin johtoasemassa, Lehtinen huomauttaa.

FC Lahden kokoonpanossa on muutamia kysymysmerkkejä, mutta varmasti sivussa ovat vain Topias Inkinen ja Daniel Koskipalo. Pitkään sivussa ollut Pablo Andrade puolestaan tekee suurella todennäköisyydellä paluun kokoonpanoon.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Roth Matti


FC Lahti - SJK Lahden stadionilla maanantaina 27.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, SJK:n verkkosivut