#25 Kekarainen
vko.22 // 27.5.2024

VPS:lle voitto FC Interistä (VPS-FC Inter 3-1)

VPS oli Interiä vahvempi. (Kuva: Apollo Photo)

VPS palasi kotikentällään voittojen tielle, kun vaasalaiset kukistivat FC Interin maanantai-illan Veikkausliiga-kierroksella. Raita jatkoi Interin haastavaa tappioputkea tuloksen myötä, voittaen turkulaiset vieraat aurinkoisella Lemonsoft Stadionilla lukemin 3-1

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui Vepsun hallinnassa, ja kotijoukkueen pelaaminen molemmissa bokseissa oli varsin onnistunutta. VPS:n hyvät tilanteet loivat uhkaa Interin päädyssä, ja ottelun ensimmäinen maali nähtiin viimein 17 minuutilla, kun Evgeniy Bashkirovin supermiesmäinen heittäytyvä pusku painui verkon perukoille Mads Bochersin tarkasta keskityksestä.

Seuraava osuma nähtiin jo 10 minuuttia myöhemmin, kun Antti-Ville Räisäsen laadukas pallo tavoitti boksissa Martti Haukiojan, jonka voimakas pusku sujahti Inter-maalivahti Eetu Huuhtasen alta maaliin. Inter ei saanut aikaan kovinkaan vaarallisia tilanteita ensimmäisellä jaksolla Vepsun laadukkaan boksipuolustamisen seurauksena, ja tauolle siirryttiin Raidan 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Inter pääsi peliin paremmin mukaan ottaen pallon haltuunsa heti toisen nelivitosen alettua. Turkulaisten huono viimeistely ei kuitenkaan tuottanut tulosta paikoista huolimatta, ja Vepsu näytti pitkään nollaavan punapaitaiset vieraansa Lemonsoft Stadionilla.

Lisäajalla kuitenkin hyvän tontin itselleen luonut Joonas Kekarainen laukoi pallon VPS-maalin oikeana alakulmaan, tuoden Interille vielä toivoa ottelun loppua kohti. Toivo ei kuitenkaan kestänyt kauaa Gleofilo Vlijterin iskiessä Joonas Vahteran tarjoilusta taululle loppulukemat 3-1 kuolettavan vastahyökkäyksen merkeissä.

Ottelu päättyi lopulta Vepsun 3-1 voittoon, ja tuloksen myötä VPS palaa jaetulle sarjakärjen paikalle.