#23 Fall
vko.22 // 31.5.2024

​Inter katkaisi tappioputkensa (FC Inter-FC Haka 3-1)

Timo Stavitski iski kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter otti viiden perättäisen tappion jälkeen täyden pistepotin, kun FC Haka kaatui perjantaina maalein 3-1 (2-0).

Inter sai otteluun kaipaamansa alun. Jo kolmannella minuutilla isännät pääsivät keskialueen riistosta terävään hyökkäykseen, Iiro Järvinen eteni oikealla ja kova keskitys löysi maalinedustalle oikea-aikaisesti nousseen Timo Stavitskin, joka pamautti voimalla pallon ohi voimattoman Haka-maalivahti Anton Lepolan.

Peli pysti Interin hallussa maalin jälkeenkin ja paikkoja oli lisäosumiin. Jean Botué oli kahdesti karkaamassa Haka-puolustukselta, Lepola torjui hyvin alakulmasta Florian Krebsin vapaapotkun ja Jussi Niska pääsi pamauttamaan voimalla vastapalloon, mutta hiukan ohi.

40. minuutilla Inter kuitenkin osui toistamiseen ja maali oli miltei kopio ensimmäisestä. Tällä kertaa Krebs vapautti Matias Tammisen oikealta ja Tammisen keskitys löysi jälleen maalille kiitäneen Stavitskin, joka sijoitti hiukan vaikeastakin asennosta pallon komeasti maalin kulmaan ja puoliaikanumeroiksi 2-0.

Haka tuli tauolta sisuuntuneena ja sai painettua peliä Interin kenttäpuoliskolle, mutta selkeitä maalipaikkoja ei nähty. Inter sen sijaan iski reilun tunnin pelin jälkeen, kun Ryan Mahuta pelasi palloa kädellään rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Botué ei 11 metristä erehtynyt.

Ottelu näytti olevan Interin hallussa, mutta Haka ei antanut periksi. Vajaa vartti ennen varsinaisen peliajan loppua Maissa Fall puski kavennuksen Elias Mastokankaan kulmapotkusta. Haka sai maalista uutta virtaa ja loi painetta Interin maalille, mutta tuloksetta. Inter oli lopulta lähempänä lisätä maalitiliään, kun Botué laukoi tolppaan ja paluupallosta Bismarck Ampofo täräytti ohi käytännössä tyhjän maalin.

Seitsemän minuutin lisäajan Inter varjeli johtoaan varmasti ja nappasi kaivatut kolme pistettä.