AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1
#3 Jorginho

12

(1-1)

Yleisöä 7209

KuPS
4-4-2
#9 Muzinga #6 Savolainen
vko.22 // 30.5.2024

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Kuva: Jimi Soinila

Kuusi ottelua ilman tappiota pelannut Ilves isännöi sarjakärkeen noussutta KuPS:aa perjantaina Tammelan Stadionilla.

Ilves jatkoi tappiotonta putkeaan viime lauantaina vierasottelussa HJK:ta vastaan, kun joukkueet päätyivät 1–1-tasapeliin. Tamperelaisten tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo kuuteen. Yhdeksän ottelua pelannut kärkinelikko KuPS, VPS, SJK ja Ilves on nyt kahden pisteen sisällä toisistaan.

Viime viikko oli Ilvekselle ensimmäinen kahden pelin viikko Veikkausliigakauden aikana, sillä HJK-ottelua edelsi keskiviikkoinen 3–0-kotivoitto FC Interistä.

– Olemme tarkasti pyrkineet huolehtimaan palautumisen ja harjoittelun oikeasta suhteesta tiukan viikon jälkeen, jotta saamme niin jalat kuin pääkopankin virkeänä tulevaan peliin. On todella kiva päästä taas pelaamaan Tammelassa, jossa tunnelma on ollut mahtava, sanoo Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

Edessä on jälleen Ilvekselle tiukka haaste, sillä KuPS on paitsi sarjakärki myös ainoa edelleen tappioitta oleva joukkue.

– ⁠ Jos HJK:ta vastaan oli tehtävä pienetkin asiat hyvin läpi pelin sekä pidettävä peruspelaamisen taso korkealla, niin aivan samoin on toimittava KuPS:aakin vastaan. KuPS on löytänyt oman sapluunansa, ja he ovat myös onnistuneet hyvin ottelusuunnitelmissaan. Kova taisto on jälleen edessä, toteaa Rantanen.

Loukkaantumisten vuoksi perjantain pelistä ovat Ilvekseltä sivussa Matias Kivikko-Arraño, Noel Hasa ja Lucas Väyrynen. Lauri Ala-Myllymäen pelaaminen on vielä epävarmaa.

KuPS lähtee otteluun pitkässä tappiottomien otteluiden sarjassa – tämän kauden yhdeksästä ottelusta kuopiolaiset eivät ole hävinneet kertaakaan. Viimeisin tappio Kuopion Palloseuralla Veikkausliigassa on viime vuoden syyskuulta, jolloin VPS haki pisteet Väre Areenalta. Tappiottomien otteluiden putki on KuPSilla tällä hetkellä 13 ottelua.

KuPSin alkukausi on ollut positiivinen ja nuoret lupaukset ovat lunastaneet paikkansa Veikkausliigassa. Yhdeksästä ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet viisi ja pelanneet neljä kertaa tasapelin. Tuloksien hyvyyttä alleviivaa se, että näistä otteluista kuusi on ollut vieraspelejä ja vain kolme kotipelejä.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara ei lähde Tammelaan takki auki, vaan tiedostaa, että ottelusta tulee haastava, mutta samalla hyvä.

- Ilves on todella hyvä joukkue, erittäin hyvä pallollinen joukkue. Kiva päästä kokeilemaan meidän peliä heitä vastaan. He ovat olleet hyvässä vireessä, me ollaan hyvässä vireessä – tulee mielenkiintoinen peli, kertoo Honkavaara KuPS:n sivuilla.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Sandmark Henrik


Ilves - KuPS Tammelan stadionilla perjantaina 31.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen ja KuPS:n verkkosivut