AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Gnistan
4-4-2
#10 Latonen #10 Latonen

21

(1-1)

Yleisöä 2146

FC Lahti
4-3-3
#26 Andrade Plaza Da Silva
vko.22 // 1.6.2024

Ennakko: Gnistan-FC Lahti

Ennakko: Gnistan-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

Sunnuntaina otellaan jälleen todella tärkeistä sarjapisteistä, kun Gnistan kohtaa FC Lahden.

Voitot ovat viime aikoina karttaneet Gnistania, vaikka useissa otteluissa Gnistan on ollut hyvin mukana voittotaistelussa loppuun saakka.

Päävalmentaja Jussi Leppälahden mukaan voitoton putki ei ole kuitenkaan vaikuttanut joukkueen henkiseen tilaan tai uskoon tulevaa kohtaan. Huomisesta ottelusta Leppälahti odottaa tiukkaa taistelua, vaikka vastustajan alkukausi onkin sujunut heikohkosti.

- Lahti on hallinnut keskinäisiä meitä vastaan voittamalla kerran ja treenipelissä tuli tasapeli. Nyt meidän pitäisi yrittää keksiä keinot haastaa heidät paremmin. Lahdella on joukkueessaan taitavia yksilöitä, kuten Odutayo, Leppälahti pohtii.

Kahden pelin pisteputken jälkeen FC Lahti romahti kotiottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan viime sunnuntaina. Murheellisen suorituksen jälkeen Lahti haluaa pestä kasvonsa. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa nähdä kentällä taistelevan joukkueen.

– Olemme käyneet viikon alussa painavan keskustelun pelillisestä ilmeestä edellisessä pelissä. Se on näkynyt harjoituskentällä vauhdikkaana ja energisenä liikkeenä. Ykkösasiana tulevassa ottelussa on, että kentällä on aktiivinen ja kamppaileva FC Lahti. Olemme valmiita nappaamaan kolme pistettä Oulunkylästä, Lindberg kertoo.

Optimismia Gnistanin osalta lisää se, että joukkueen terveystilanne on parantumaan päin. Viime pelit sivussa ollut Roman Eremenko palaa kokoonpanoon ja hänen lisäkseen myös Tomás Castro on jälleen pelikuntoinen. Viime pelin pelikieltojen takia huilanneet Teemu Penninkangas ja David Agbo ovat myös käytettävissä. Pidempään sivussa ollut Vertti Hänninen jatkaa sairastuvalla toistaiseksi.

Sunnuntain otteluun Lahti joutuu lähtemään varmasti ilman Daniel Koskipaloa, Viljami Jokirantaa ja Topias Inkistä. Toisaalta Pablo Andrade palasi viime ottelussa kokoonpanoon ja on taas askeleen lähempänä täyttä pelikuntoa. Muutaman pelaajan kohdalla pelikuntoa tarkastellaan vielä pelipäivänä.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Kemppinen Antti
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Simani Peiman

Gnistan - FC Lahti Mustapekka Areenalla sunnuntaina 2.6. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut