vko.22 // 2.6.2024

Gnistan palasi voittokantaan (Gnistan-FC Lahti 2-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

Gnistan palasi voittojen tielle FC Lahden kustannuksella 2-1 lukemin.

Kesäaurinko helli Oulunkylän Mustapekka areenaa Gnistanin ja FC Lahden mittelössä. Ottelun ensimmäinen huippupaikka siunaantui FC Lahden Luke Ivanovicille, joka kuitenkin laukoi läheltä pallon taivaan tuuliin.

Tämän tilanteen jälkeen Gnistan sai kuitenkin vahvan otteen pelistä ja maalipaikkoja syntyi. Roope Pyyskänen kolisutti ylärimaa tulisella vapaapotkullaan 14. peliminuutilla ja vain hetkeä myöhemmin Joakim Latonen pääsi puskemaan boksista, mutta molemmilla kerroilla kotiyleisö joutui huokaamaan pettymyksestä lukemien pysyessä maalittomissa.

Kun Gnistan ei saanut maaleja aikaiseksi niin vieraat meinasivat tehdä sen itse. Puolustajan huolimaton palautus maalivahdille meinasi lipua verkkoon, mutta maalivahti Oluwanyemin onnistui siivota pallo maaliviivalta kulmaksi.

Tilannetta seuraavasta kulmapotkusta Gnistan kuitenkin pääsi vihdoin ja viimein huudattamaan maalia janonnutta ogelilaisyleisöä. Jonas Enkerudin pusku päätyi maalin eteen Latoselle, joka tuikkasi pallon läheltä verkkoon. Ottelu oli tässä vaiheessa vanhentunut 31 minuuttia.

Ilo oli lyhytaikainen, sillä vain minuutin päästä FC Lahti pääsi tasoittamaan ottelun. Vikkelä ja vaarallinen laituri Colin Odutayo vapautui vasemmalta laidalta, murtautui rangaistusalueelle ja syötti pallon takaviistoon Pablo Andradelle, joka laukoi tulisesti pallon ohi Jiri Kosken.

Gnistan vaikutti hieman menettäneen otteensa takaiskumaaliin ja loppuaika mentiinkin enemmän tai vähemmän valkopaitaisen vierasjoukkueen hallinnassa. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin 1-1 tasalukemissa.

Toisen puoliajan 50. minuutilla koettiin odotettu hetki, kun loukkaantumisistaan pelikuntoon toipunut Roman Eremenko juoksi vaihdosta kentälle. Eremenko pääsi heti alusta lähtien hyvin mukaan peliin ja otteissa oli suomalaisille tuttua juonikkuutta. Ottelun sankariksi nousi kuitenkin Joakim Latonen, joka täräytti ottelun toisen osumansa 63. minuutilla. Pallo ajautui rangaistusalueen tuntumaan Latoselle, joka taiteili muutaman vastustajan "kahville" ja sivalsi sen jälkeen pallon vasempaan takakulmaan.

Johtomaalin rohkaisemana Gnistan otti hyvän otteen pelistä eikä Lahdesta löytynyt enää puhtia kunnon loppukiriin. Jälleen hyvän ottelun pelanneella Saku Heiskasella oli kaksikin mahdollisuutta lukemien kaunisteluun, mutta lisämaalit jäivät tekemättä.

Tuomarin viheltäessä pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi, Gnistan pääsi pitkästä aikaa juhlimaan voittoa kotiyleisön edessä.