AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3
#11 Borchers

11

(1-0)

Yleisöä 3012

Ilves
3-5-2
#6 Arifi
vko.23 // 6.6.2024

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Kuva: Apollo Photo

Vaasassa saadaan nauttia jälleen jännittävästä jalkapallosta, kun Lemonsoft Stadionilla todistetaan kärkijoukkueiden taistelu VPS:n ja Ilveksen välillä.

Ilveksen kuuden ottelun tappioton putki päättyi viime perjantaina KuPS-kotiottelussa, joka ratkesi vieraiden eduksi viime hetken 1–2-osumalla. Tappion myötä piste-ero kärkikaksikko KuPSiin ja VPS:ään kasvoi, mutta on silti yhä vain viisi pistettä. Kolmantena oleva SJK on pisteen Ilvestä edellä.

VPS ja Ilves kohtasivat sarjakautta ennen kahdesti, joten perjantaina Vaasassa vastaan asettuvat joukkueet ovat jo tulleet tutuiksi toisilleen.

– Edessä on jälleen haastava peli sarjan kärkijoukkuetta vastaan. VPS on ollut yksittäisiä pelejä tai jaksoja lukuun ottamatta todella hyvä ja niin kuin tiedetään, heillä on oma selkeä tapansa pelata. Meidän joukkueestamme on aistittavissa se, että haluamme olla vielä parempia ja palata voittojen tielle, sanoo Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela toteaa vastaan asettuvan Ilveksen kuuluvan liigan parhaimmistoon, ja kokee varsinkin joukkueen pallolllisen pelin olevan äärimmäisen laadukasta.

- Ilves on KuPSin ohella liigan paras joukkue pelillisesti. Ryhmä on hyvin samantyyppinen kuin KuPS, ja etenkin pallollisesti erittäin vahva. Joukkueessa on paljon nopeita ja taitavia yksilöitä, ja peli on liikkuvaa sekä monipuolista.

Nuorelan mukaan VPS:n kokoonpanossa nähdään perjantaina näillä näkymin muutamia muutoksia mm. Mikko Pitkäsen loukkaantumisen seurauksena, jonka seurauksena Raidan on oltava tamperelaisia vastaan tarkkana.

- Mikko (Pitkänen) on näillä näkymin pois kokoonpanosta EIF-ottelun loukkaantumisen myötä. Kokoonpanossamme on kuitenkin hyvä tilanne, ja meillä on muutaman poissaolon lisäksi kaksikymmentä ehjää pelaajaa käytettävissä. Katsotaan miten tilanne etenee, Nuorela tuumaa.

VPS-ottelusta sivussa olevista Ilveksen pelaajista loukkaantuneina ovat Lauri Ala-Myllymäki, Noel Hasa ja Matias Kivikko Arraño. Jorginho on pelikiellossa ja Danila Bulgakov alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

– ⁠Tiedämme, että meidän pelaamisemme perusteet ovat hyvällä mallilla, ja niitä pitää tietysti vahvistaa koko ajan. Samaan aikaan haemme niitä pieniä marginaaleja, joita voidaan parantaa.

- Kilpailutilanne joukkueemme sisällä on kova, mikä lupaa hyvää ajatellen perjantaita ja koko kesäkuun tiivistä ohjelmaa silmällä pitäen, toteaa Rantanen.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 De Casseres Christian
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Kuloaro Robin

VPS - Ilves Lemonsoft Stadionilla perjantaina 7.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut