AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-5-2
#10 Lingman #9 Plange #9 Plange #9 Plange

41

(1-1)

Yleisöä 5216

SJK
3-4-3
#44 Ndiaye
vko.23 // 6.6.2024

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

Kuva: Juha Tamminen

HJK hakee Bolt Arenalla paluuta voittokantaan perjantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon kustannuksella.

Molempien joukkueiden edellinen peli päättyi isoon pettymykseen: Klubi karahti tappioon Oulussa ja Kerho kotonaan IFK Mariehamnia vastaan.

SJK:n perjantain teemana onkin kasvojenpesu, sillä seinäjokelaiset pelasivat viime perjantaina Veikkausliiga-kautensa heikoimman ottelun ja kokivat kotonaan 0–2-tappion IFK Mariehamnille.

- Meidän olisi pitänyt hoitaa voitto kotiin ensimmäisen jakson aikana, jolloin meillä oli parhaat paikkamme. Loimme riittävästi tilaisuuksia, mutta teimme liikaa virheitä. Vastustaja pääsi sitten rokottamaan kahdesti. Nyt tehtävänämme on vain parantaa edellisestä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Yhtäläisyyksiä on siinäkin, että molemmilla joukkueilla on huomisessa ottelussa kansainvälisiä poissaoloja. Klubista Hassane Bandé on Burkina Fason ja Andreas Vaher Viron maajoukkueen matkassa. SJK:lta puuttuvat Nicaraguan maajoukkueen hyökkääjä Jaime Moreno ja maalivahti Miguel Rodriguez sekä Kap Verden puolustaja Kelvin Pires.

SJK:n ja HJK:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet jaettiin maalein 3–3. Kerho oli huhtikuun loppupuolella pelatussa ottelussa vieraitaan edellä, mutta ei onnistunut hyödyntämään momentumiaan. Lopulta SJK joutui ottelussa takaa-ajajaksi tehden kuitenkin komean nousun rinnalle Kasper Paanasen 88. minuutilla syntyneellä 3–3-maalilla. Seinäjokelaisilta ottelussa osuivat myös Jaime Moreno ja Rasmus Karjalainen. Klubin maaleista vastasivat Brooklyn Lyons-Foster, Anthony Olusanya ja Topi Keskinen.

- HJK on Suomen suurin jalkapalloseura, ja heidän odotetaan voittavan jokaisen ottelunsa. Kun voittoja ei tule odotetulla tavalla, he eivät ole tyytyväisiä. Siksi odotamme saavamme vastaan todella päättäväisen joukkueen, joka haluaa näyttää tasonsa. Meidän pitää vastata haasteeseen ja näyttää, mihin kykenemme, Grieve jatkoi.

SJK ei maajoukkuekomennuksien taakse ainakaan aio mennä.

- Kauden aikana eteen tulee tilanteita, jolloin pelaajia puuttuu kokoonpanosta. Se ei kuitenkaan muuta pelissämme mitään. Meillä on laaja pelaajamateriaali, ja nyt muut pelaajat saavat mahdollisuuden näyttää osaamistaan, Grieve painotti.

Vielä viime viikolla Klubin poissaolijoiden lista oli pitkä, mutta nyt näyttää jo paremmalta: Topi Keskisen lisäksi ainakin Kevin Kouassivi-Benissan ja Atom ovat palanneet pelikuntoon, ja muutkin toipilaat kuntoutuvat hyvää vauhtia: David Ezeh ja Johannes Yli-Kokko treenaavat normaalisti jo viikonloppuna. Diogo Tomas sen sijaan on sivussa perjantaina sekä ensi viikon Gnistan-matsissa pelikiellon takia.

HJK - SJK Bolt Arenalla perjantaina 7.6. kello 20.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut