AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2
#17 Heinonen #34 Ruoppi #17 Heinonen #8 Pennanen

41

(1-0)

Yleisöä 3352

AC Oulu
5-3-2
#24 Daoussi
vko.23 // 7.6.2024

Ennakko: KuPS-AC Oulu

Ennakko: KuPS-AC Oulu

Kuva: Niklas Pehkonen

Kuopion Palloseuralla on edessään kesäkuun ensimmäinen Veikkausliigan kamppailu, kun keltapaidat isännöivät lauantaina AC Oulua.

Kuopion Palloseura purskuttaa pitkässä tappiottomien Veikkausliiga-otteluiden putkessa. Viimeisin tappio kuopiolaisilla on viime vuoden syyskuulta ja sen myötä tappiottomien liigaotteluiden putki on venynyt jo 14 otteluun.

Laivastonsiniset ottivat ensimmäisen voiton tälle kaudelle edellisessä ottelussa kaataen HJK:n. HJK:n kaato toi joukkueelle ison itseluottamusbuustin, joka varmasti tuo lisää voittoja ja pisteitä tulevista peleistä. Joukkue voi lähteä Kuopioon huomattavasti kepeämmällä mielellä tavoittelemaan ensimmäistä vierasvoittoa.

- HJK voitto oli hieno onnistuminen koko joukkueelta, ja se vapautti paljon energiaa koko seuran sisällä. Suomen suurimman voittaminen oli kova juttu, ja seuraavaksi vastassa todella kova haaste – KuPS Kuopiossa.

- Jos onnistutaan nollapeli pitämään niin edellytykset voittaa kasvavat huomattavasti ja arvot näkyvät niin voimme taistella voitosta. Haaste on iso, ja niitä varten tässä harjoitellaan, AC Oulun valmentaja Tuomas Silvennoinen miettii.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa huomisesta ottelusta kuopiolaisille haasteellista ottelua.

- Haasteellinen ottelu tulossa, Oulu sai viimeksi hyvän tuloksen aikaiseksi. Oulu on kamppailuvalmis, todella reaktiivinen ja aggressiivinen joukkue. Kohtuullisen haasteellinen orientoitua siihen, että mitä huomenna sieltä tulee.

Joukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella. Viimeksi joukkueet pelasivat toisiaan vastaan Liigacupin lohkovaiheessa helmikuussa, jolloin KuPS oli tyly isäntä oululaisille. Kuopiolaiset lähtivät tauolle 2–1 johtoasemassa kahdella Otto Ruopin maalilla ja loppulukemat 3-1 viimeisteli Paul Ogunkoya volttituuletuksien siivittelemänä.

Erotuomari: Kontinen Joona
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS - AC Oulu Väre Areenalla lauantaina 8.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut