3-5-2
vko.23 // 8.6.2024

​EIF kirjoitti historiaa (EIF-Gnistan 1-0)

EIF-fanit saivat aihetta juhlia. (Kuva: Patric Westerlund / EIF)

Ekenäs Sparbank Arenalla kirjoitettiin lauantaina historiaa, kun EIF otti kautta aikain ensimmäisen pääsarjavoittonsa kaatamalla Gnistanin niukasti 1-0.

Sade taukosi Tammisaaressa sopivasti juuri ennen ottelun alkua. Avausjakso oli varsin tasaista peliä, jossa maalipaikat jäivät vähiin. Harvoista paikoista Gnistan loi useimmat, mutta mihinkään paraatipelastuksiin Ramilson Almeida EIF-maalilla ei joutunut venymään.

Toisella jaksolla peli tasoittui entisestään ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa. Maalipaikat olivat edelleen suhteellisen harvassa, joskin sekä Almeida että Jiri Koski Gnistanin maalilla joutuivat kertaalleen venyttämään tosissaan torjuntaan. Keskityspallot kumpikin maalivahti hoiteli varmasti.

Ottelu näytti jo etenevän kohti maalitonta pistejakoa, kun Gnistanin Pauli Katajamäki rikkoi rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Kokenut Lucas Forsten-Kaufmann asteli pallon taakse ja upotti 11-metrisen varmasti varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Gnistan-fanit vaativat äänekkäästi rangaistuspotkua toisessa päässä pari minuuttia myöhemmin, mutta vihellystä ei kuulunut. Neljän minuutin lisäajan jälkeen loppuvihellyksen soitua EIF-juhla oli valmis alkamaan.

Voitto nosti samalla EIF:n pykälän ylöspäin sarjataulukon jumbosijalta.