AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1375

VPS
3-5-2
vko.24 // 11.6.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn isännöi keskiviikkona Jalkapallopäivän ottelussa sarjataulukossa kakkossijalla olevaa VPS:aa.

IFK kärsi edellisottelussaan tappion FC Hakan vieraana, vaikka pelillisesti esitys olikin varsin hyvä. Toukokuu oli Grönvittille kuitenkin kokonaisuutena nousujohteinen ja suunta isossa kuvassa oikea.

Veikkausliigan joukkueista IFK Mariehamn on ainoa, jota VPS ei ole tällä kaudella vielä kohdannut. VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kokee IFK Mariehamnin olevan vahva joukkue, ja odottaa keskiviikon ottelusta tiukkaa vääntöä.

- IFK Mariehamn on hyvin organisoitu joukkue, joka on pelannut viime pelinsä viiden linjalla takana, joka on hyvin samanlainen ryhmitys kuin meilläkin. Jos he jatkavat samalla tavalla meitä vastaan, kentälle muodostuu suorat vastakkain asetetut parit, joka tarkoittaa silloin paljon kaksinkamppailuja.

- Joukkueessa on hyviä yksilöitä ja kokemusta, vaikkei jengi olekaan mikään levein mahdollinen. Silti joukkue on raapinut pisteitä tasaiseen tahtiin, ja aina kun menemme Maarianhaminaan pelaamaan, meillä ei ole koskaan helppoa. Kenttä on myös pienempi, mitä meillä täällä kotona, joten tiukka vääntö tulossa, Nuorela kertoo.

IFK-hyökkäyksessä isompaan rooliin noussut Hugo Cardoso näkeekin joukkueella kaikki eväät haastaa myös vahvan alkukauden pelannut vaasalaisryhmä.

- Ymmärrämme kuinka valmentaja haluaa meidän pelaavan ja pyrimme toteuttamaan sitä kentällä. Olemme myös pelanneet vahvoja otteluita, Cardoso sanoo.

Omalta osaltaan Cardoso on tyytyväinen lisääntyneeseen vastuuseen kevään käännyttyä kohti kesää.

- Olen omalta osaltani tyytyväinen kauteen tähän saakka ja olen todella iloinen, että olen saanut olla kentällä auttamassa joukkuetta ottamaan askeleita eteenpäin. Pidän joukkueen kanssa töiden tekemisestä ja meillä on tiivis ryhmä, joka haluaa parantaa joka päivä – se auttaa minuakin pelaajana.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Lehtovaara Lina


IFK Mariehamn - VPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 12.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, VPS:n verkkosivut