AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

02

(0-0)

Yleisöä 2876

Ilves
4-3-3
#29 Haarala #10 Riski
vko.24 // 11.6.2024

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ennakko: FC Inter-Ilves

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter isännöi Ilvestä ja ottelu on myös Ruudun tämän viikon studio-otteluna. Taistelut käynnistyy kello 18.00.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen neljän viikon takaa päättyi sinimustien pettymykseksi 3-0-tappioon. Nyt kurssinsa kääntänyt ja kauden ensimmäisen nollapelin Lahdessa viime perjantaina pelannut Inter lähtee hakemaan nälkäisesti jatkoa kahden ottelun voittoputkelleen revanssissa tamperelaisia vastaan.

- Olemme parantaneet jokaisella osa-alueella ja olemme hyökänneet myös tosi hyvin ja puolustuksen kovuus. Sellainen yhtenäisyys on parantunut tosi paljon ja boksipuolustaminen, Interin maalivahti Eetu Huuhtanen listaa viime otteluissa parantuneita asioita.

Interillä on allaan kaksi peräkkäistä voittoa, kun taas Ilveksellä on kolme voitotonta ottelua. Ilveksen edellinen voitto oli juuri Interiä vastaan otettu 0-3. Huuhtanen on luottavainen, että tällä kertaa on Interin vuoro juhlia.

- Tulos käännetään toisin päin. Mielestäni olemme olleet tosi hyviä kotona ja pystymme kaatamaan minkä tahansa joukkueen täällä.

Ilveksen ja FC Interin edellinen kohtaaminen Tammelassa oli kotijoukkueen hallintaa, mutta nyt myös turkulaisilla on siis alla onnistumisia kahden peräkkäisen voiton myötä.

– ⁠ Inter on päässyt voittojen tielle, ja täysin samanlaista peliä, jonka pelasimme pari viikkoa sitten heitä vastaan, ei voi odottaa. Iso työmäärä tarvitaan kolmen pisteen eteen, ja olemme sen valmiita tekemään, sanoo Interin päävalmentaja Joonas Rantanen.

Interiltä ovat varmuudella pois keskikentän Kevin Jansen ja maalivahti Ville Seppä, sekä korttitilinsä edellisessä ottelussa täyttänyt kapteeni Juuso Hämäläinen.

Viime ottelussa kauden neljännen varoituksensa saanut keskikenttäpelaaja Joona Veteli on puolestaan Ilvekseltä korttitilin täyttymisen myötä pelikiellossa FC Interiä vastaan.

– Noel Hasa, Matias Kivikko Arraño ja Lauri Ala-Myllymäki ovat edelleen sivussa. Kolmikko tulee pelikuntoon kesäkuun aikana, joku mahdollisesti jo ennen juhannusta. Joona Veteli on pelikiellossa, minkä lisäksi meillä on parikin kysymysmerkkiä. Terveystilanteemme ei ole keskiviikon peliin optimaalinen, mutta onneksi kyse ei ole kuin pienistä kolhuista, kertoo Rantanen.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Lehtovaara Vili


FC Inter - Ilves Veritas Stadionilla keskiviikkona 12.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut