AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2

01

(0-1)

Yleisöä 3518

FC Haka
4-3-3
#30 Kilo
vko.24 // 11.6.2024

Ennakko: KuPS-FC Haka

Ennakko: KuPS-FC Haka

Kuva: Niklas Pehkonen

Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkuu keskiviikkona 12. kesäkuuta, kun Valkeakosken FC Haka saapuu KuPSin vieraaksi. Ottelu potkaistaan käyntiin Väre Areenalla kello 18:00.

Keskiviikkona vietetään kansallista Jalkapallopäivää ja samalla Kuopiossa päästään juhlimaan juhlapäivää Veikkausliigaottelun muodossa. Kuopion Palloseura on kutsunut Jalkapallopäivän kunniaksi Pohjois-Savon juniorijoukkueet katsomaan pääsarjajalkapalloa Väre Areenalle.

Viime kaudella joukkueet ovat kohtasivat toisensa Veikkausliigassa kahdesti. Kesäkuun alussa osapuolet kohtasivat toisensa Väre Areenalla, jolloin keltapaidat olivat vahvempia lukemin 3–0. Toisessa kohtaamisessa Valkeakoskella joukkueet pelasivat 2–2 tasapelin, joka oli pelaajien reaktioiden perusteella molemmille pettymys.

Pientä lisämielenkiintoa otteluun tuo joukkueiden viimeisin kohtaaminen, joka tapahtui Liigacupin lohkovaiheessa, jolloin Haka voitti vauhdikkaan ottelun lukemin 3–1. Tuossa pelissä Haka onnistui rakentamaan nopeilla vastahyökkäyksillään jatkuvasti vaarallisia maalipaikkoja.

Molempien joukkueiden Veikkausliigakausi on käynnistynyt positiivisesti, vaikkakin Hakan tuloskunto on vaihdellutkin alkukauden aikana. KuPS on pelannut tähän mennessä 11 ottelua, joista kuopiolaiset ovat selvinneet ilman tappioita ja pitävät sarjakärkeä 25 pisteellään. Haka on samalla kuopiolaisille ainoa joukkue, jota KuPS ei ole vielä tällä Veikkausliigakaudella kohdannut.

FC Haka potkaisi kauden käyntiin tappiolla Vaasan Palloseuraa vastaan, mutta sen jälkeen joukkue keräsi seuraavista viidestä ottelustaan 11 pistettä. Tuloskuntoon on kuitenkin tullut pientä turbulenssia, sillä Pirkanmaan derbyssä Haka kärsi ruman 5–0 tappion Ilvestä vastaan. Kaiken kaikkiaan 10 ottelusta joukkue on kerännyt 17 pistettä, joka nostaa valkeakoskelaiset sarjataulukon kuudennelle sijalle.

Valkopaidat pääsevät otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä kolmen puolustuksellisesti sekavan ottelun jälkeen joukkue esiintyi vakuuttavasti kotonaan viime lauantaina voittaen IFK Mariehamnin puhtaasti 2-0.

Ehjää peliä toki tarvitaankin sillä sarjakärki on paitsi päästänyt vähiten maaleja liigassa, kymmenen kappaletta, myös tehnyt niitä eniten. Vastustajan verkko on heilunut kaikkiaan 23 kertaa ja maalintekovastuu on laajasti jakaantunut.

FC Hakan päävalmentaja Andy Smith näkee kuitenkin, että joukkueella on mahdollisuus, kunhan vain pysytään pelisuunnitelmassa.

– Se tulee olemaan haastava ottelu, mutta uskon, että voimme voittaa sen! Meillä on hyvä voitto alla, missä pystyimme pitämään oman pään puhtaana, joten siitä on hyvä lähteä tulevaan otteluun.

– Meidän pitää vain tehdä asioita, mihin olemme keskittyneet koko viikon, luottaa omaan peliimme ja ennen kaikkea uskoa itseemme.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee luottavaisin mielin keskiviikon otteluun ja kehui, että joukkue näyttäytyi valmistavissa harjoituksissa erittäin pirteältä.

- Haka on aika hyvä pallollinen joukkue. Siellä on aika paljon yksilötaitoa ja erittäin vaaralliset laidat. Mastokangas ja Patoulidis, niin heissä on sellaista yllätyksellisyyttä. Haka on pallollisesti hyvin vahva joukkue ja hallinnut peliä, vaikka olisi hävinnyt. Heillä on tietyt heikkoutensa, mutta pidämme ne omana salaisuutena, Honkavaara totesi KuPS:n videohaastattelussa.

- Meidän on onnistuttava olemaan hyviä ja se on aina tavoitteenamme. Lähdemme olemaan aktiivisia sekä aloitteellisia ja uskon sen avaavan meille mahdollisuuksia, Honkavaara jatkaa.

Hakan kokoonpanosta on loukkaantumisista johtuen sivussa Liam Hughes, Rodrigo Macedo sekä Tuukka Törmä. Hassan Ndamin pelikunto selviää vasta keskiviikkona aamulla. Lisäksi Oliver Whyte on sivussa pelikiellosta johtuen.

Erotuomari: Nieminen Juho
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS - FC Haka Väre Areenalla keskiviikkona 12.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut