AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
3-4-3
#9 Coffey #14 Jokelainen

22

(1-1)

Yleisöä 1812

FC Lahti
4-3-3
#15 Ivanovic #15 Ivanovic
vko.24 // 11.6.2024

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Kuva: Iitu Lehtonen

Kansallisen Jalkapallopäivän ottelussa keskiviikkona AC Oulu kohtaa FC Lahden Raatissa.

Kahden häntäpäähän jämähtäneen joukkueen kohtaaminen tuo erityistä jännitettä keskiviikkoiltaan Raatissa. Molemmat joukkueet haluavat ottaa etäisyyttä jumbotaisteluun ja nousta kohti keskikastia sekä tietenkin välttää tuo alin alho kokonaan. Ennen keskiviikon taistelua lahtelaiset pitävät perää ja oululaiset ovat kolmanneksi viimeisenä pisteen enemmän plakkariin keränneenä. Sarjataulukossa keskikasti alkaa karata molemmilta joukkueilta, jos pistekarttumat ovat pieniä, joten ottelun tärkeys näkyy varmasti kentällä.

Vierasotteluun Lahti lähtee hakemaan paluuta voittokantaan. Tasaisessa sarjassa voitto nostaisi lahtelaiset jälleen pinnalle. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa, että joukkue on ottelussa vahva ja terävä kaksinkamppailuissa ja kakkospalloissa.

– Meillä on terävä harjoitusviikko takana. Olemme valmistautuneet otteluun ja tiedämme, että vastaan tulee varmasti kaksinkamppailuja ja kakkospalloja, joihin meidän pitää olla terävänä vastaamassa.

- Luonnonnurmi on meille tuttu alusta. Lähdemme metsästämään kolmea pistettä Oulusta, Lindberg ennakoi.

Lahdessa on kärsitty maalien puutteista, mutta oululaisten ongelmat ovat juuri toisessa päässä. Joukkue on tehnyt joka pelissä maalin tai enemmän, joten puolustusalueen ongelmat ovat nousseet tällä kaudella keskiöön. AC Oulu on antanut useampia rankkareita vastustajalle, joten niistä vähintäänkin pitäisi päästä eroon.

- Raatin nurmi paranee hitaasti, mutta varmasti ja meidän täytyy pysyä pallossa enemmän kuin viime peleissä. Silloin olemme paljon parempia myös puolustussuuntaan ja pystymme hallitsemaan ottelun kulkua.

- Lahti on tottunut nurmipeleihin ja pystyy olemaan pallollisena vaarallinen, mutta pelaamaan myös tehokasta vastahyökkäyspeliä. Siinä on todennäköisesti heidän ottelusuunnitelmansa ja se vaatii meiltä jatkuvaa pelin kontrollointia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pohtii.

Vaikeaan vierasotteluun Lahti joutuu lähtemään ilman maajoukkueen matkassa olevia Osku Maukosta ja Vilho Huovilaa. Lisäksi kokoonpanosta varmuudella ovat sivussa Daniel Koskipalo, Bubacar Djaló ja Topias Inkinen. Eemeli Virta on puolestaan lähellä paluutaan kokoonpanoon ja on joukkueen mukana Ouluun matkustavassa ryhmässä.

Erotuomari: Manninen Joona
AET 1: Karstila Juhani
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Hietakangas Eemil


AC Oulu - FC Lahti Raatin stadionilla keskiviikkona 12.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Lahden verkkosivut