AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Gnistan
3-5-2

04

(0-2)

Yleisöä 3024

HJK
3-4-3
#18 Keskinen #7 Hostikka #95 Baranov
vko.24 // 11.6.2024

Ennakko: Gnistan-HJK

Ennakko: Gnistan-HJK

Kuva: Juhani Järvenpää

Gnistan metsästää revanssia HJK:sta keskiviikkona kauden toisessa paikalliskamppailussa.

HJK ja Gnistan kohtasivat Boltilla vain kolme viikkoa aiemmin. Toni Korkeakunnaksen paluuottelussa pisteet jäivät isännille Lucas Lingmanin maalilla. Tuon jälkeen Klubi tasasi pisteet Ilveksen kanssa (maalintekijänä Luke Plange), kävi häviämässä Oulussa ja murjoi SJK:n perjantaina – jälleen Lukejen voimin: "Luke" Lingman osui rankkarista, Luke Plange kolmesti pelitilanteista.

Myös Gnistan on pelannut kolmesti HJK-tapaamisen jälkeen. Maarianhaminasta irtosi tasuripiste ja kotikentältä jumbo-Lahtea vastaan 2–1-voitto. Lauantaina Gnistan taipui Tammisaaressa viime hetken rankkarilla, mikä tarkoitti EIF:n historian ensimmäistä liigavoittoa.

Tasainen ottelu sai ratkaisunsa vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa EIF:n onnistuttua maalinteossa rangaistuspotkusta. Tappiosta huolimatta Gnistan lähtee paikallisotteluun kohtalaisen hyvistä asetelmista sarjan kahdeksannelta tilalta.

- Pelattiin lauantaina monilta osin hyvä peli lisäajalle asti. Ei annettu EIF:lle kuin muutama vaikea maalintekoyritys ja olimme itse viimeisellä sektorilla lukuisia kertoja. Viimeistely tai viimeiset ratkaisut jäivät uupumaan.

- Tuosta pelistä emme muuta mitään, vaan luotamme omaan juttuumme. Ollaan palauduttu ja valmistauduttu henkisesti, sanoo Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti.

Gnistan ja HJK mittelivät paikallisherruudesta ensimmäisen kerran toukokuun loppupuolella Töölön Bolt Arenalla. Gnistan antoi Klubille tiukan vastuksen loppuun asti, mutta HJK käänsi tiukan koitoksen edukseen Lucas Lingmanin ensimmäisen puoliajan osumalla. Keskiviikon otteluun Gnistan lähtee jälleen selkeänä altavastaajana, mutta Leppälahti vakuuttaa, että joukkue tulee antamaan jälleen kerran kaikkensa kentällä.

- Emme voi tehdä muuta kuin antaa kaikkemme, ja toivoa että tällä kertaa tuuri on myötä, Leppälahti sanoo.

Gnistanin terveystilanteeseen ei ole tullut muutoksia lauantain ottelusta. Roman Eremenko on edelleen puolikuntoinen, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Varmasti sivussa ovat Henrik Ölander ja Vertti Hänninen.

HJK:n loukkaantuneina olleista pelaajista David Ezeh ja Johannes Yli-Kokko ovat pelikunnossa taas, mutta poissaolojakin laajasta ringistä tutusti on. Georgios Kanellopoulos sairastui SJK-pelin aattona, ja hän on sivussa myös Gnistania vastaan. Hassane Bandé pelasi Burkina Fason riveissä 80 minuuttia myöhään maanantai-iltana Sierra Leonea vastaan, joten myös hänelle Gnistan-peli tulee liian nopeasti.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Hajizadeh Amir


Gnistan - HJK Mustapekka Areenalla keskiviikkona 12.6. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, HJK:n verkkosivut