#18 Keskinen #7 Hostikka #95 Baranov
vko.24 // 12.6.2024

HJK piti Stadin herruuden (Gnistan-HJK 0-4)

HJK oli paikallisottelussa vahvempi. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Gnistan kärsi 0-4-tappion HJK:lle. Ottelussa tehtiin Gnistanin uusi katsojaennätys, sillä Mustapekka Areenalla kamppailua seurasi 3024 katsojaa.

Helsingin paikalliskamppailu alkoi Gnistanin kannalta synkästi, sillä HJK siirtyi johtoon jo kolmannella minuutilla Kevin Kouassivi-Benissanin maalilla. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut ja se oli seuraavien minuuttien aikana muutaman kerran lähellä maalintekoa. Paras maalipaikka nähtiin ensimmäisen puoliajan puolessa välissä, kun Gnistanin Joakim Latonen pelasi Momodou Sarr'lle erinomaisen mahdollisuuden tasoitukseen, mutta miehen laukaus rangaistusalueen sisällä suuntautui päin HJK-vahti Jesse Östiä.

HJK näytti tehokkuuteensa 36. peliminuutilla, kun Topi Keskinen sai pallon rangaistusalueen vasemmalla laidalla ja laukoi tarkasti vieraat kahden maalin johtoon. Myös tämän HJK-maalin jälkeen Kipinä jatkoi avausosuman hakemista vimmatusti ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin kavennus oli lähellä, mutta hyvälle maalipaikalle rangaistusalueen sisällä päässeen Benjamin Tatarin viimeistely ontui. Kokonaisuudessaan Gnistan loi ensimmäisen puoliajan aikana enemmän vaarallisia maalipaikkoja, mutta HJK oli tehokas ja lähti tämän myötä tauolle ansaitussa 0-2-johdossa.

Kamppailun toinen jakso alkoi tasaisesti. Gnistan pyrki hakemaan kavennusta, mutta HJK:n puolustus pysyi tiiviinä ja piti isännät pois maalipaikoilta. Muutamaa Momodou Sarr'n puskupaikkaa lukuun ottamatta sama teema jatkui läpi toisen puoliajan. Ottelun kulun mukaisesti Klubi näytti jälleen tehokkuutensa noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Santeri Hostikka viimeisteli taululle lukemat 0-3. Lisäajalla sinivalkoisten Stanislav Baranov laukoi päätöslukemiksi tylyt 0-4. Pisteet matkasivat Töölöön selvällä erolla ja ansaitusti.