#18 Pyyskänen #27 Penninkangas #9 Enkerud
vko.25 // 20.6.2024

FC Lahti ja Gnistan maalirikkaaseen tasapeliin (FC Lahti-Gnistan 3-3)

FC Lahti joutui tyytymään tasapeliin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja Gnistan viettivät maalijuhlia Hiihtiksen juhannusetkoilla. Vauhdikas ottelu päättyi lopulta 3–3-tasapeliin. FC Lahden maaleista vastasivat Colin Odutayo, Michael López ja Luke Ivanovic. Vierailijoilta osuivat puolestaan Roope Pyyskänen, Teemu Penninkangas ja Jonas Enkerud.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vierailija Gnistan sai viidennellä minuutilla vapaapotkun aivan FC Lahden rangaistusalueen reunalta. Roope Pyyskänen asettui ampumaan ja hänen vapaapotkunsa kiersi suoraan yläkulmaan ohi Osku Maukosen. Näin vierailija siirtyi heti alussa 1–0-johtoon.

Lahti kuitenkin hallitsi ottelua ja pakotti vierailijan syvälle puolustuskannalle. Kipinä kyttäsi vastaiskuja, mutta lahtelaispuolustus ja keskikentällä uurastanut Eemeli Virta katkoivat hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Jakson puolivälin lähestyessä hallinta tuotti lopulta tulosta. Akseli Puukko keskitti ja pallo tuli koko pelaajapakan yli Colin Odutayolle. Hollantilaislaituri otti pallon haltuun ja sijoitti tarkasti alakulmaan tasoittaen pelin.

Jakson loppupuolisko oli vierailijan ja Maukonen piti ajoittain Lahtea pystyssä. Jonas Enkerud ampui tulisesti ja pallo otti matkalla pienen kimmokkeen. Maukonen kuitenkin venyi ja haki torjunnan yläkulmasta. Gnistan kuitenkin onnistui iskemään itsensä taukojohtoon erikoistilanteesta. Armend Kabashin kulmapotku kiersi pelaajaruuhkaan, josta Teemu Penninkangas rokotti vanhaa seuraansa. Näin ollen tauolle mentiin vierailijoiden 2–1-johdossa.

Lahti tuli toiselle jaksolle hyvin. Kuudennella minuutilla Pablo Andrade keskitti vasemmalta laidalta ja Kipinän maalivahti Mathias Nilsson nyrkkeili pallon huonosti. Julius Tauriainen sai jatkettua Michael Lópezille, joka tasoitti ottelun tyhjään maaliin. Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Lahti siirtyi ottelussa johtoon. Puukko pelasi Luke Ivanovicin läpi. Aussikärki harhautti Nilssonin ja iski pallon maaliin ulkosyrjällään.

Vierailija Gnistan lisäsi painetta toisen jakson loppua kohden. Pari minuuttia ennen loppua kentälle vaihdosta tullut Roman Eremenko ampui tolppaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin hän keskitti ja Jonas Enkerud puski ottelun tasoihin. Näin ollen pisteet jaettiin juhannusetkoilla lukemin 3–3.