3-4-3
vko.25 // 20.6.2024

Harvinainen maaliton tasapeli Tehtaan kentällä (FC Haka-FC Inter 0-0)

Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikon yöttömän yön ottelussa FC Haka ja FC Inter tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Hakan Veikkausliigaottelussa jäädään kokonaan maaleitta lähes kolmeen vuoteen. Edellinen 0-0 Tehtiksellä pelattiin 3.10.2021, kun Haka ja AC Oulu eivät saaneet kumpikaan kuparista rikki.

Lopputuloksen viimeisinä lukkoina toimivat luonnollisesti molempien joukkueiden maalivahdit. Kotijoukkueen Anton Lepola sekä vieraiden maalissa uransa ensimmäisen Veikkausliigaottelun pelannut, 28 -vuotias Ville Seppä. Nollapeli oli Hakalle ja Lepolalle kauden viides, mikä on yksi enemmän, kuin koko viime kaudella. Huikeaa kautta pelaava Lepola puolestaan parantaa koko ajan omaa nollapeliennätystään, mikä oli ennen tätä kolme ottelua KTP:n paidassa kaudella 2021.

Pelin juoni keskiviikkoillassa oli pääasiassa se, että Inter hallitsi ja Haka otti vastaan. Hallinta ei kuitenkaan täysin korreloinut maalipaikkoihin, sillä vaarallisissa maalipaikoissa Inter oli vain niukasti Hakaa parempi. Koskilaisista lähimmäksi maalia pääsi ensimmäisen jakson lopulla Elias Mastokangas, jonka sijoitus kohti takatolppaa meni vain niukasti ohi.

Osaltaan valkopaitojen peliä haittasi myös pari harmittavaa loukkaantumista, kun Ryan Mahuta joutui jättämään kentän jo neljännellä minuutilla. Hänet korvasi Nicolas Dantas, joka asettui Niklas Fribergin kanssa puolustuksen keskustaan ja Nikolas Talo siirtyi Mahutan paikalle vasemmaksi pakiksi.

Kun Haymenn Bah-Traore joutui jättämään kentän 71. minuutilla, hänen paikkaajaksi ei luontaista laitapakkia penkiltä löytynytkään, vaan oikean paikan tontin otti Tuure Siira, joka kuitenkin esiintyi myös tuolla paikalla edukseen.