#14 Jokelainen
vko.25 // 20.6.2024

Pistejako Vaasan yöttömässä yössä (VPS-AC Oulu 1-1)

Kuva: Apollo Photo

Yöttömän yön kierros päättyi VPS:n osalta kolmanteen peräkkäiseen tasapeliin, kun kotijoukkue ja vieraileva AC Oulu tasasivat pisteet Hietalahdessa.

Ensimmäinen jakso alkoi hyvin viihdyttävästi, kun ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo 14 minuutilla Evgeniy Bashkirovin toimesta. Nopeasti edenneessä hyökkäyksessä pallo pomppi hieman onnekkaastikin boksiin Evgeniy Bashkiroville, jonka laukaus painui maalin kattoon ohi Callum Wardin.

VPS piti kontrollia pelistä ensimmäisten 25 minuutin ajan, mutta kotijoukkueen johto ei kuitenkaan kestänyt kovinkaan kauaa, kun puolustuspään oma harmillinen tunarointi johti Niklas Jokelainen osumaan. Maalien jälkeen peli tasaantui, eikä ensimmäisellä jaksolla enempää maaleja nähty. Tauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Toisella jaksolla VPS haki johtomaalia kuumeisesti, mutta AC Oulun tiivis puolustaminen piti Raidan maalintekomahdollisuudet vähissä. Myös Oulu sai omat mahdollisuutensa vaasalaisten alueella, mutta sen suurempaa vaaraa ei kotijoukkueenkaan päädyssä nähty.

Vepsulle ongelmia tuottivat myös Rasmus Leislahden ja Prosper Ahiabun harmittavat ja epäonnekkaat loukkaantumiset, jotka johtivat miesten siirtymiseen vaihtopenkin puolelle. Haasteista huolimatta VPS:n luoma hyvä paine kesti ottelun loppuun saakka, mutta voittomaalia ei lopulta nähty. Yöttömän yön kierroksen ottelu Vaasassa päättyi täten pistejakoon lukemin 1-1.