AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3
#19 Jukkola #15 Ala-Myllymäki

22

(1-1)

Yleisöä 4954

SJK
4-3-3
#9 Moreno Ciorciari #4 Spencer Pires
vko.25 // 18.6.2024

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Kuva: Jimi Soinila

Ilves ja SJK kohtaavat keskiviikkona kärkipään kamppailussa, jossa kaikuja on vahvasti menneeltä viikonlopulta.

Otteluun lähdetään todella mielenkiintoisista asetelmista, sillä joukkueiden välillä nähtiin Suomen Cupissa kiihkeä koitos. Suomen Cupin hallitseva mestari Ilves jäi SJK:n jalkoihin maalein 2–4. SJK yrittää toistaa temppunsa ja tehdä jälleen ison vierasryöstön. Ilves taas haluaa maksaa potut pottuina koettuaan suuren pettymyksen.

- En usko, että keskiviikon peli poikkeaa paljoa edellisistä kohtaamisistamme. Ilveksellä on hyvin selkeä pelityyli, jota he osaavat noudattaa. He antavat painetta kolmella pelaajalla ja etsivät paikkaa riistää palloja. Heidän pelissään ei ollut meille yllätyksiä lauantaina, ja he tuskin muuttavat peliään suuresti muutaman yön aikana.

- Vastakkain on jälleen kaksi hyvää joukkuetta, joilla molemmilla on edessään vaikea ilta, mietti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

– ⁠ Iso peli edessä ja haluamme saada parhaan irti itsestämme. On selvää, että lauantaista pitää parantaa, mutta olemme jo näyttäneet, mihin pystymme. Meillä on kaikki tarvittava olemassa pelin voittamiseksi. Maalintekopaikkoja loimme lauantaina hyvän määrän, puolustamisen rooleja ja tehtäviä on tähän peliin selkiytettävä, sanoo Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

Keskiviikkona pelattavan Veikkausliigan Yöttömän yön kierroksen kaikki ottelut alkavat poikkeuksellisesti klo 21.00.

– Alkamisaika on tietysti poikkeuksellinen, ja suurin toive on, että saamme paljon yleisöä paikalle. Tammelassa on ollut mahtava tunnelma ja me haluamme vastata huutoon hyvällä esityksellä, toteaa Rantanen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella Veikkausliigassa kertaalleen. Tuolloin pelipaikkana oli OmaSp Stadion, jossa Kerho nappasi 1–0-voiton Morenon osumalla. Jälleen kerran seinäjokelaisten puolustuspeli oli voiton avaintekijöitä.

Lauantain Cup-peli huomioiden SJK:lla on allaan kaksi peräkkäistä voittoa, joissa on syntynyt yhteensä seitsemän täysosumaa. Viime viikon keskiviikkona SJK kaatoi Veikkausliigassa EIF:n 3–1 Morenon, Hannolan ja Karjalaisen maaleilla. Hyökkäyspään onnistumiset ovat olleet elintärkeitä, sillä ennen EIF-ottelua Kerho oli kärsinyt tappiot HJK:lle ja IFK Mariehamnille tehden ainoastaan yhden täysosuman.

- Olemme olleet aiempaa kliinisempiä maalintekopaikoissa, mistä täytyy antaa kunniaa pelaajillemme. Itseluottamus on nimittäin helppo menettää, jos paikoista ei synny maaleja.

- Tilanteiden luominen ei ole ollut ongelmana missään vaiheessa. Esimerkiksi IFK-pelissä meidän olisi pitänyt tehdä pari maalia, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. HJK-ottelussa olimme taas parempi joukkue suurimman osan illasta, mutta vastustaja oli paikoissaan tehokkaampi, Grieve miettii.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu varmuudella puolustaja Juhani Pikkarainen, joka on yhden ottelun pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Manninen Joona


Ilves - SJK Tammelan stadionilla keskiviikkona 19.6. kello 21.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, SJK:n verkkosivut