#9 Moreno Ciorciari #4 Spencer Pires
vko.25 // 20.6.2024

Ilves ja SJK pistejakoon (Ilves-SJK 2-2)

Kuva: Jimi Soinila

Ilves ja SJK päätyivät 2–2-tasapeliin Tammelan Stadionilla Veikkausliigan Yöttömän yön kierroksen myöhäisottelussa.

Ilves oli lähellä saada otteluun loistoalun, kun Anton Popovitchin syöttö vapautti Santeri Haaralan hyvään vetopaikkaan rangaistusalueen rajalle. Hyökkääjän laukaus lähti terävästi kohti vasenta alakulmaa, josta SJK-maalivahti Roope Paunio teki hyvän torjunnan.

Kuudennella minuutilla Haaralan kova syöttö päätyrajalta maalinedustalle oli kimpoilla sisään, mutta Paunio sai lopulta kauhottua pallon haltuunsa. Pari minuuttia myöhemmin Ilveksen syöttöpeli jauhoi Doni Arifille vetopaikan 20 metriin, josta lähtenyt kierteinen kuti painui hieman ohi takayläkulmasta.

SJK puolestaan iski heti ensimmäisestä paikastaan. Jaime Moreno pelasi rangaistusalueen rajan tuntumassa seinän Rasmus Karjalaisen kanssa, ja Morenon 16 metristä lähtenyt vasemman jalan laukaus löysi tiensä vasempaan yläkulmaan. Vierasjoukkue siirtyi 0–1-johtoon 13. minuutilla.

Reilu minuutti myöhemmin seinäjokelaiset saivat aikaan toisen vaarallisen hyökkäyksen, jossa Felipe Aspegren onnistui kuitenkin katkaisemaan Salim Yussifin syötön maalinedustalta. Aspegren valitettavasti loukkasi itseään tilanteessa, joten Ilves joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa. Huoltotauon jälkeen 20. minuutilla kentälle tulleelle 19-vuotiaalle Ilves-kasvatti Jere Riissaselle kyseessä oli kauden ensimmäinen Veikkausliiga-ottelu.

Juuri ennen 25. minuutin täyttymistä Ilves teki näyttävän hyökkäyksen, jossa Anton Popovitch jakoi pallon laitaan Jorginholle, joka jatkoi maalin eteen Santeri Haaralan juoksulinjalle. Hyökkääjä ehti palloon ensimmäisenä, mutta suora jatkoyritys suuntautui ohi etukulmasta.

Seuraavasta tilanteestaan Ilves kuitenkin onnistui tasoittamaan pelin. Jorginhon keskitys vasemmalta laidalta tavoitti maalin edestä Oiva Jukkolan, jonka pusku upposi vasempaan alakulmaan ja tasoitti lukemat 1–1:een 30. minuutilla. Maali oli Ilves-kasvatille kauden neljäs. SJK teki ensimmäisen vaihtonsa 38. minuutilla, kun Tuomas Kaukua otti Rasmus Karjalaisen paikan. Pari minuuttia myöhemmin seinäjokelaiset pääsivät nousemaan helpohkosti keskeltä vaaralliselle alueelle, mutta Jaime Morenon lopulta hätäinen kääntölaukaus rangaistusalueen rajalta epäonnistui ja meni selvästi ohi.

Lisäajan toisella minuutilla Doni Arifin loistava pitkä pystysyöttö vapautti Santeri Haaralan puolittain keskeltä läpi, mutta hyökkääjä käänsi vielä yhdellä harhautuksella ratkaisun oikealla jalalleen. Vastaan tullut maalivahti Roope Paunio oli kaukana maaliltaan ulkona, mutta Haaralan 19 metristä lähtenyt sijoitus suuntautui oikealta ohi. Taukotilanteeksi jäi siten 1–1.

SJK teki toiselle puoliajalle yhden vaihdon, jossa Valentin Gasc tuli kentälle Salim Yussifin tilalle. Ilves jatkoi syöttöralliaan toisen jakson alussa, ja lopulta Anton Popovitcille löytyi tilaa kääntyä noin 30 metrissä. Keskikenttäpelaaja jakoi pallon eteenpäin rangaistusalueen sisälle nousevalle Marius Söderbäckille, jonka haasto tuotti kontaktin Kelvin Piresiin. Tämän rikkeestä tuomittiin Ilvekselle rangaistuspotku, jota asettui laukomaan Santeri Haarala. Roope Paunio kuitenkin torjui keskelle suunnatun vedon jaloillaan ja piti lukemat ennallaan.

Pallonhallinta pysyi tuttuun tapaan pääosin Ilveksellä, ja SJK:n tilanteet olivat harvemmassa. Ajoittain vierasjoukkuekin kuitenkin iski suoraviivaisesti ja terävästi muistuttaen omasta vaarallisuudestaan.

70 minuutin pelin jälkeen teki kerralla kolme vaihtoa. Kentän jättäneiden Santeri Haaralan, Oiva Jukkolan ja Marius Söderbäckin tilalle tulivat Roope Riski, Vincent Ulundu ja Maksim Stjopin. SJK:n seuraavassa vaihdossa Kasper Paananen otti Jaime Morenon paikan 74. minuutilla.

76. minuutilla SJK:n syöttöpeli loi paikan Pyry Hannolalle, jonka taka-alakulmaan suuntautuneen vedon Otso Virtanen torjui ja puolustus siivosi irtopallon. Hetkeä myöhemmin vierasjoukkue sai 35 metristä vapaapotkun, jonka jälkitilanteessa pallo ajautui rangaistusalueen sisällä Kelvin Piresin ulottuville. Puolustaja lähetti laadukkaan vasemman jalan volleyn, joka painui sisään maalivahti Otso Virtasen näppien kautta. Vieraiden 1–2-johto-osuma syntyi 78. minuutilla. Ilves vaihtoi samalla Lauri Ala-Myllymäen Anton Popovitchin tilalle.

Ilvekselle tarjoutui tilaisuus nopeaan tasoitukseen rangaistuspotkusta, kun Fallou Ndiaye kaatoi Maksim Stjopinin alueella. Tällä kertaa vetovuoron otti juuri kentälle tullut Lauri Ala-Myllymäki. Maalivahti Roope Paunio aavisti jälleen oikein ja torjui ensimmäisen vedon, mutta irtopallon Ala-Myllymäki laittoi varmasti sisään ja tasoitti pelin 2–2:een 81. minuutilla.

Lisäajan alussa Joona Veteli sai varoituksen, joka oli Ilveksen ensimmäinen ottelussa. Seinäjokelaiset vaihtoivat vielä Eetu Mömmön Pyry Hannolan tilalle. Maaleja ei tilastoihin enää saatu, joten 2–2-tasapeli tuotti kummallekin joukkueelle yhden lisäpisteen.