AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
EIF
4-4-2
#9 Ojala

12

(1-1)

Yleisöä 1502

IFK Mariehamn
4-4-2
#7 Larsson #6 Sallinen
vko.25 // 18.6.2024

Ennakko: EIF-IFK Mariehamn

Ennakko: EIF-IFK Mariehamn

Kuva: Patric Westerlund

Kauden toinen Veikkausliigan svenskfinlandsderby pelataan Yöttömän yön kierroksella EIF:n isännöidessä IFK Mariehamnia.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Liigacupissa EIF oli vahvempi maalein 1-2, mutta IFK Mariehamn otti Veikkausliiga-avauksessa revanssin 3-2-voitolla. Nyt joukkueet kohtaavat ensi kertaa Tammisaaressa.

IFK:n pelaajista Oskari Sallisella, Adam Larssonilla ja ennen kaikkea Robin Sidillä on vahvaa EIF-taustaa.

- Odotamme tietysti EIF-ottelua, se on tilaisuus nousta nopeasti cup-tappiosta KuPS:lle. Henkilökohtaisesti EIF vieraissa oli ensimmäisiä otteluita, jonka etsin, kun ohjelma julkaistiin, nyt se on edessä ja tästä tulee hauskaa, Sid miettii.

Hauska ei kuitenkaan tarkoita helppoa, Sid painottaa.

- EIF on kova vastustaja, sen huomasimme jo kauden ensimmäisessä liigaottelussa ja sen he ovat osoittaneet muitakin liigajoukkueita vastaan. EIF on tiivis, kovasti töitä tekevä joukkue, joka on vaarallinen erikoistilanteissa, Sid toteaa.

- Sen lisäksi heillä on erityyppisiä pelaajia, jotka ovat uhka ylöspäin, kuten Kaufmann, Fofana ja Lindholm muutaman nimetäkseni.

EIF sai reilu viikko sitten auki voittotilinsä Veikkausliigassa edellisessä kotiottelussaan Gnistania vastaan ja lähtee nyt jatkamaan putkeaan.

- Ilman muuta lähdemme hakemaan voittoa IFK Mariehamnista, mutta tätä ottelua on mietitty vasta viikonlopun cupin pelin jälkeen, EIF:n Alexander Leksell muistuttaa.

- Olemme jo ensimmäisen voittomme ottaneet. Nyt pääsemme pelaamaan kotiyleisömme edessä ja haemme jälleen kolmea pistettä. Mistään muusta ei ole puhettakaan, säestää Salomo Ojala.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kiistala Jarno
4.ET: Salo Jesse


EIF - IFK Mariehamn Ekenäs Sparbank Arenalla keskiviikkona 19.6. kello 21.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut