AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3
#22 Möller #30 Pallas #9 Plange

31

(0-1)

Yleisöä 6291

KuPS
3-4-3
#8 Pennanen
vko.25 // 18.6.2024

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

Kuva: Mira Lönnqvist

Töölössä kaikki tietävät keskiviikkoillan tärkeyden. Sarjakärki KuPS saapuu HJK:n vieraaksi otteluun, joka starttaa poikkeuksellisesti kello 21.00.

Kuopiolaiset tulevat Stadiin kolme pistettä Klubia edellä ja ottelun vähemmän pelanneena.

Kauden avauksesta arktisella Väre Arenalla HJK-muistot ovat kitkerän revanssihenkisiä – KuPS pyöritti HJK:sta silloin suvereenin voiton. Paljon on kuitenkin vettä kiertänyt Töölönlahdessa sen jälkeen, ja Klubi on viime peleissä saanut tähtäimet oikeaan asentoon: Sekä SJK että Gnistan poimivat palloa verkoistaan neljä kertaa. KuPS sen sijaan karahti viime kotipelissään kauden ensimmäiseen liigatappioon, kun Haka nappasi 1–0-vieraspisteet.

- HJK on nyt tosi erilainen, monella tavalla paljon aggressiivisempi. Tuntuu, että roolitukset ovat hieman paremmat. On HJK edelleen haavoittuvainen, mutta parhaimmillamme meidän pitää olla, KuPS-luotsi Jani Honkavaara luonnehtii.

KuPS:n alkukausi on sujunut tuloksien valossa erinomaisesti. 11 ottelustaan KuPS on voittanut 7, pelannut neljä tasapeliä ja hävinnyt kertaalleen. Edellisen kerran savolaiset pelasivat sunnuntaina Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelussa IFK Mariehamnin vieraana. Kuopiolaiset kuitenkin toivat mukanaan upeasti jatkopaikan, kun suvereenin esityksen jälkeen kotijoukkue kaatui lukemin 1–3.

- Hienoa taas pelata, vaikka maanantaina oli pitkä matkustuspäivä takaisin Kuopioon. Kuitenkin hieno peli, HJK:ta vastaan on aina kiva pelata ja Bolt on hieno areena, Hnnkavaara toteaa.

- Saatiin Da Gracaa lukuun ottamatta kaikille pelaajille saatiin ainakin hiukan lepoa, nyt pitää vain vielä saada mieli virkeäksi.

Kotijoukkueen pelaajatilanne on otollinen: Hassane Bandé on palannut maajoukkuereissulta, ja myös Anthony Olusanya on pelikunnossa. Brooklyn Lyons-Foster ja Miska Ylitolva lähestyvät hyvää vauhtia paluuta joukkueharjoituksiin, samoin tymäkän sairauden selättänyt Georgios Kanellopoulos.

Sen sijaan sunnuntain voitokkaassa Cup-höntsässä Tuusulassa HJK koki takaiskun, kun Samuel Anini Jr loukkasi reittään ja on pidempään sivussa. Samoin pitkään sivussa on tällä kaudella ikävästi loukkaantumisista kärsinyt Niilo Kujasalo.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Honkanen Jukka
4.ET: Simani Peiman


HJK - KuPS Bolt Arenalla keskiviikkona 19.6. kello 21.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut