AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3
#22 Möller #30 Pallas #9 Plange

31

(0-1)

Yleisöä 6291

KuPS
3-4-3
#8 Pennanen
vko.25 // 20.6.2024

HJK nousi lopussa voittoon (HJK-KuPS 3-1)

HJK nousi lopussa voittoon (HJK-KuPS 3-1)

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK otti äärimmäisen tärkeän voiton nousemalla viimeisen kymmenminuuttisen aikana tappioasemasta 3-1-voittoon KuPS:sta.

KuPS otti ensimmäisellä jaksolla pallonhallinnan itselleen, eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Matias Siltasella oli heti ensimmäisellä minuutilla laatupaikka, mutta HJK-puolustus ehti väliin. Klubi ei päässyt KuPSin prässin alta montaa kertaa hallitusti avaamaan. Kotijoukkueen potentiaalisimmat tilanteet syntyivätkin kahdesta vastahyökkäyksestä, joista ei kuitenkaan päästy hyville maalipaikoille asti.

Petteri Pennanen sen sijaan pääsi, hieman onnekkaastikin, ja viimeisteli vieraat johtoon. Kärjessä aloittanut Topi Keskinen pääsi vasurillaan yrittämään jakson lopussa, mutta Johannes Kreidl KuPSin maalilla venyi hyvään torjuntaan.

Toinen jakso eteni pitkään tasaisissa merkeissä, eikä huippupaikkoja nähty. Pitkään näytti siltä, että KuPS vie pisteet mukanaan. HJK osoitti kuitenkin kymmenen minuuttia ennen loppua, että jalkapallossa voi tapahtua hetkessä mitä vain. Luke Plange paini vahvasti boksissa ja pallo lipui sopivasti Liam Möllerille. Supervaihtomies Möller viimeisteli vasurillaan tyylikkäästi. Mainittakoot, että 19-vuotias Möller on pelannut Veikkausliigaa 25 minuuttia tehden kaksi maalia.

Peliä ehdittiin jatkaa vaivaiset 30 sekuntia, jonka jälkeen palloa kaivettiin jälleen vieraiden maalista. Nopean tilanteenkäännön tuloksena Keskisen täydellinen syöttö vapautti Noah Pallaksen läpiajoon. Upea nosto KuPS-vahti Kreidlen yli ja tuulettamaan Klubipäädyn eteen ensimmäistä HJK-maalia.

Lisäajalla Plange ratkaisi ottelun lopullisesti. Lucas Lingman riisti pallon ja vapautti englantilaiskärjelle 1vs1-tilanteen, jonka "Plangey" päätti tyylikkäiden harhautusten jälkeen taka-alakulmaan.