AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-5-1
#9 Moreno Ciorciari #2 Fati

21

(2-0)

Yleisöä 2303

FC Haka
4-3-3
#5 Dantas
vko.26 // 28.6.2024

Ennakko: SJK-FC Haka

Ennakko: SJK-FC Haka

Kuva: Mika Alavesa

SJK jatkaa Veikkausliiga-otteluitaan lauantaina kotikentällään, kun FC Haka vierailee Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa jo kello 12.

SJK pääsee Provinssi-peliin loistavista asetelmista, sillä SJK on saavuttanut viime aikoina erinomaisia tuloksia niin Suomen Cupissa kuin Veikkausliigassakin. Kerhon viimeisin koitos on viime tiistailta, jolloin joukkue hurjasteli Suomen Cupissa tiputtaessaan VPS:n jatkosta maalein 5–1.

Cupin pelit mukaan laskien SJK on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme ja pelannut yhden tasan. Näissä otteluissa seinäjokelaiset ovat tehneet yhteensä peräti 14 täysosumaa. Ennen juhannusta SJK pelasi 2–2-tasapelin Ilveksen kanssa Veikkausliigassa, mutta muutamaa päivää aiemmin Kerho kaatoi tamperelaisryhmän Suomen Cupissa maalein 4–2. Edellisin Veikkausliiga-ottelun voitto on reilun parin viikon takaa, jolloin EIF hävisi Seinäjoella maalein 3–1.

SJK ja Haka kohtasivat viimeksi toukokuussa, jolloin valkeakoskelaiset tuottivat kotonaan Kerholle kauden ensimmäisen tappion. Haka vei ottelun 2–0 Imani Lanquedocin ja Maissa Fallin maaleilla.

- Haka on todella hyvin puolustava joukkue, jonka muoto ei vaihtele paljoa pelin aikana. He myös hyökkäävät vahvasti, etenkin vastahyökkäysten kautta. Heillä on 3-4 todella taitavaa pelaajaa, jotka murtautuvat boksiin vahvasti. Edessämme on vaikea peli, kuten viimeksikin, jolloin hävisimme 2–0. Meidän täytyy uskaltaa haastaa pallolla ja olla aggressiivisia, kuten viime ottelussa VPS:ää vastaan. Jos onnistumme siinä, saamme varmasti taas hyvän tuloksen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve seuransa verkkosivuilla.

Vaikka SJK:n otteet ovatkin ehkä hivenen ailahdelleet viime aikoina, niin tiistainen Suomen Cupin voitto Vaasan Palloseurasta antaa ymmärtää, että joukkueessa on kyllä potentiaalia vaikka mihin. Varsinkin maalinteko on joukkueelta viime aikoina onnistunut ja ykköstykki Jaime Moreno löytyykin tällä hetkellä liigan maalipörssin viidenneltä sijalta kuudella osumallaan.

Joukkueiden välinen edellinen ottelu päättyi Tehtaan kentällä kotijoukkueen vakuuttavaan 2-0 -voittoon, mutta sitä ei kannata enää muistella, sillä tilanne ja ottelu on lauantaina jälleen uusi ja tätä myös päävalmentaja Andy Smith painottaa.

– Tästä on tulossa meille todella, todella kova ottelu loukkaantumisista ja pelikiellosta johtuen.

– Meidän pitää kuitenkin jälleen kerran osoittaa ammattimaisuutemme ja näyttää kunnon asennetta. Olemme keskittyneet siihen koko viikon ja olenkin luottavainen, että pystymme hakemaan toivotun tuloksen.

Pienimuotoisessa otteluruuhkassa Cup -peleistä johtuen oleva koskilaisryhmä joutuu lisäksi painimaan poissaolojen kanssa. Poissa kokoonpanosta ovat varmuudella Ryan Mahuta, Haymenn Bah-Traore sekä Liam Hughes. Lisäksi Maissa Fall on pelikiellossa korttitilin täytyttyä ja muutaman muun pelaajan pelikunto selviää vasta lauantaina aamulla.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Sugulle Abdirahman


SJK - FC Haka OmaSP Stadionilla lauantaina 29.6. kello 12.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut